Thursday, March 5, 2015

Cari Eskrim Pasu Terjumpa Eskrim Negro Katanya!


Kalau muka saja comel, tapi perangai tak senonoh pun tak guna.. Itulah yang boleh dikatakan kepada remaja bertudung ini yang memuatnaik gambar yang agak lucah di laman sosial Facebook.

Tak hairanlah jika masalah sosial semakin menular dikalangan remaja melayu, Jika tudung dan juga pakaian sopan masih tidak mampu mengekang remaja melayu/Islam supaya berkelakuan sopan, ia terbukti hanya sekadar pakaian luaran sahaja.

Hendak disalahkan kepada siapa jika berlaku gangguan seksual hasil dari pemikiran terlampau seperti remaja diatas? Jangan salahkan ibubapa, masyarakat mahupun pemimpin. Ia sebenarnya berpunca dari individu tersebut sendiri. 

***********************************************************

Ish ish ish...tak tau la nak kata apa kan. yang tak menutup aurat pun takde la nak bergaya bangga banggang macam tu kan. muda2 belia lagi dah berperangai berani macam tu, kot dapat betul2 nanti baru tau. anyway, kawan sapa la ni...hiksss

Jangan sampai orang panggil anak dara "geddiks" dek non oiii. OMG OMG OMG

Tak nak sentuh pun pasal tudung2 ni, setiap orang ada perception sendiri tentang tudung...kang kot orang tak bole terima komen kita, payah pulak kan. 

Apa2 pun, disebabkan isu ini...ahkak terus cancel nak beli eskrim rainbow paddle pop lunch tadi tau...ishhhh choiii betul.

Tapi takpe, terus ahkak gantikan dengan kesedapan air ni. lagi sedap dari eskrim negro tu...

Lepas tu singah Popular, plan asal nak cari stationery...akhirnya yang lain disambarnya + stationery nya sekali. alhamdulillah, mission accomplish.  

4 comments:

Khai♥Rin : anies said...

budak2 sekarang...mudah sgt terpengaruh..ishhhh kita yg bc ni pn naik segan

Amanina Mads said...

terliur tgk setarbucks.. hehe

Tihara said...

sedapnya tengok ice blended itu ^_^

nuyui a.k.a miss YUI said...

aduhai gitu lak.. huhu mcm2..apa pun ayaq tu nmpk sdp kak =)