Thursday, April 16, 2015

Dinner @ Wong Solo Kg Baru

Port ayam penyek yang saya dan my laki suka makan, hanya dekat Kg Baru ni saja ye and lagi satu tempat dekat dengan rumah, Taman Dagang tu. tempat lain dah pernah cuba tapi so so je rasa masakannya, mungkin tukang masak lain2 kan...rasa pun lain2lah jadinya.
   
Kedai ni dibuka setiap hari and kedai ni jugak pernah masuk rancangan JJCM yang setiap hari Ahad tu. mujur je info tu ada dekat buku menu, saya ni tak tengok rancangan JJCM :p menu ada pelbagai, dari set perseorangan hingga kepada big group. menu ala carte jugak ada. 

Saya punya, makan ayam sajo. ayam bakar jugak...ahkak tak larat nak layan kepedasan sambal ayam penyet tu. saya cecah dengan kicap cili tapi tak pedas sangat, manis2 pedas gitu.

Snak tambahan, keropok melinja tu memang kegemaran saya. sotong tu my laki suka.

Ni my laki punya, set ayam bakar. dia suka set ni coz tak letak sambal yang pedas berapi tu. potong selera sungguh kalau ada sambal pedas tu...tak tahan. cukup la tahap pedas sambal terung tu, bole lagi ditelan + buat cecah2 dengan tempe dan tauhu goreng tu. setiap set ni ada disertakan dengan mineral cup sekali which is for me murah la tu dengan harganya...jimat belanja, alhamdulillah.

Lokasi restoran ni dekat je dengan Masjid Kg Baru, memang senang bagi saya. parking pun kalau nasib baik bole park depan kedai tapi memang payah nak dapat peluang tu...paham2 je system parking dekat sana :p

6 comments:

Khai♥Rin : anies said...

oooo pegi x ajk kite pnnn

ejulz said...

Perghhh.. sedap.. :)

ejulz said...

Jemput singgah sini k. tq "Hati Perempuan"

Jemput Join ek.. :) "SEGMEN : Ucapan Hari Lahir Buat 'Si Lala' Pada 13 Mei"

aji nugraha said...

sedapnya..... tapi ginjal saya bermaslah apakah anda tau Obat Gagal Ginjal paling ampuh dan aman??? tolong beri tau saya ,,,

aji nugraha said...

sedapnya..... tapi ginjal saya bermaslah apakah anda tau Obat Gagal Ginjal paling ampuh dan aman??? tolong beri tau saya ,,,

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam ann,
waaaa
sutun mengancam