Skip to main content

Wedding @ Concorde Shah Alam

Hujung minggu yang tak tau berapa kali minggu dah...biasa la entry dalam blog ni memang payah nak jumpa live update walaupun ada jugak. lebih banyak siaran tertunda semedang. kiranya storyline pun tak berapa sempurna lol...banyak yang lupa dari ingatnya. 

Sama jugak dengan kisah bawah ni, wedding my cousin awal tahun ni. lepas je my laki habis kerja, kami terus rush ke Shah Alam. adik beradik yang lain memang dah sampai awal coz masing2 terus check in sebelah siangnya. bilik kami pun dah check in jugak, so senang mandi2 tukar baju dekat hotel je. 

Perjalanan nak ke Shah Alam ni memang mencabar bagi saya yang TIDAK familiar dengan jalan2 dekat sana. pegi dah berkali2 tapi sampai la ni saya tak mampu nak drive sendiri kalau ke sana. tu pasal saya sanggup tunggu my laki habis kerja dan pegi walaupun adik beradik yang lain dah melaung2 suruh datang awal coz banyak keje2 sampingan angkat2 barang tak habis lagi. tapi nak buat macam mana, ahkak guna je alasan tak tau jalan...sebetulnya malas nak buat keje je :p

Bila dah sampai hotel, terus naik ke bilik dan siap2 coz we are already late that time. majlis start 8pm, 730pm baru nak siap2...pecut lipas kudung ahkak nak bersiap. mujur ramai lagi anak2 buah cousin yang lain boleh cover jadi pengiring. tu la appoint lagi ahkak jadi pengiring, mesti tak sempat punya nak sampai awal. 

Alhamdulillah, majlis start on time...saya pun sempat turun on time hiksss. tak la obvious lewatnya kan :p the venue of the wedding @ Grand Ballroom, Concorde Shah Alam.

Memandangkan tempat saya lebih dekat dengan screen, kita view dari screen je la ek. segala atur majlis pun saya akan view dari screen ni aje. majlis bermula dengan kata2 aluan dari MC malam tu...berpantun bagai la depa ni sambil ulang tayang montage solemnization ceremony dekat Kertih sambil menunggu mempelai masuk. 

Tak lama lepas tu parents dari 2 belah pihak masuk, yang baju purple is our side...my auntie uncle. yang hadapan tu in pink is parent for bride side.
  
Selepas tu all the flower2 girls masuk sambil mengiringi our prince and queen on that night terus ke pelamin.

Imam besar masjid Shah Alam melafazkan doa...

Acara tu majlis renjis air mawar pun bermula. just listdown yang penting2 je naik, kalau semua sanak saudara nak panggil memang jenuh nak tunggu. dah malam dan kita pun tak nak hold guess lama sangat berlapar. 

Habis acara renjis2, terus proceed to meja makan pulak. tu acara membawa masuk makanan pulak. selepas tu baru boleh guess makan sama2 dengan perantin. ahkak yang lapa sangat waktu tu terus kusyuk mencekik sama :p tu pasal gambo makanan memang tak dan nak ambik pun.  

Lepas habis main course, desert time pulak. ni sempat ambik gambo...dah kenyang kan, otak pun kembali berhubung.

Sebelum closing ceremony, my whole uncle family naik stage for appreciation message to all guess yang datang malam tu. yang kawin ni anak lelaki and yang sulong dalam family my uncle. 

Ok majlis dah nak habis....yeahhhh lepas penat lelah beberapa bulan sebelum majlis ni

Acara paling akhir, potong kek. ahkak dapat whole kek yang atas sekali tu. saja je diorang ni nak bagi ahkak gemuk tau. habis semua sanak saudara dapat potongan kek memasing. dah semua guess dihidangkan dengan kek as desert.

After this acara, majlis ni pun berakhir.

Time to mingle around table. masa ada kenduri kendara macam ni lah masa yang paling best, dapat jumpa ramai saudara mara yang kita jarang jumpa. kadang2 tu langsung tak pernah jumpa pun ada. ye...my family punya kaum kerabat memang ramai. some of them tu memang saya tak pernah jumpa pun. ada tu pulak sampai tak tau pun yang itu sebenarnya kaum kerabat sendiri :p 

daku bersama anak buah yang bakal2 jugak ni, ini tahun

dengan my abang sado songkok tinggi...

Lepas majlis sambung minum kopi pulak layan liveband lagi...hai la anak2 hj ishak ni, tak reti2 nak balik tido awal :p

Next day, lepas breakfast ramai2...terus bersurai. the wedding event are officially CLOSED.

Comments

Wah!. Meriah!. Ann nmpk sweet di sebelah abg sadonya..
Selamat pengantin baru buat mempelai.
nusha fasha said…
Meriah mjlis. Alhamdulillah.
nini said…
Kek tu....macam best jeee
Hanafi Abdullah said…
seronok sakan..dan kahwin di hotel banyak memudahkan urusan
Assalam ann,
wa
anak sedara sebaya uols he3

Popular posts from this blog

Selsun Blue - Dandruff Treatment Shampoo

Kalau ada sapa2 yang mempunyai masalah dandruff dan rambut gugur macam saya, meh saya nak promote ini shampoo yang bagus untuk masalah2 seperti tu...Selsun Blue. dah macam2 jenis jenama shampoo dok balun sebelum ni tapi tak jugak berjaya menyelesaikan masalah kronik saya ni. street ko bila tengok ada je rambut gugur dekat lantai rumah setiap hari. kot buatnya gugur sehelai tumbuh 10 helai okay jugak kan tapi sebaliknya yang berlaku. mencuba dan terus mencuba segala jenis shampoo sehinggalah saya bertemu dengan Selsun Blue ni. 
Shampoo ni boleh didapati di Watson dan Guardian dengan harga yang agak boleh tahan la mahalnya. saya dulu berkira2 jugak nak  beli, dah la mahal buatnya tak sesuai tak ke membazir kan. takkan pulak nak mandikan kucing saya guna shampoo ni, tak patut tak patut. botol shampoo ni pun tak besar sangat ye, 200ml je.
Apa yang membuatkan saya suka sangat dengan shampoo ni, of course pada baunya yang wangi. saya memang suka shampoo yang ada unsur bau medicated ni. dan ya…

21st Century untuk daily supplement

Dari dulu lagi saya dah biasakan diri untuk mengambil supplement untuk badan cuma masa dulu2 tu selalu jugak derhakanya. alasan yang biasa sangat saya gunakan, TERLUPA nak makan. biasanya sebotol supplement tu akan makan masa yang lama untuk habis, biasanya 1/2 tahun kot. begitulah liatnya dulu2 bila masa nak makan supplement. 
Tapi tidak kini, selepas umur menginjak 3 series badan dah terasa kekurangan dari segenap sisi...supplement adalah amat penting. plus saya kini active bermarathon sana sini, berjalan sana sini, berzumba sana sini, berbootcamp sana sini...adalah amat penting untuk diri saya mengambil supplement tambahan untuk memperbaiki segala tisu2 yang rosak setiap kali badan melalukan activity yang berat. the best supplement yang biasa saya ambil adalah 21st Century, sangat berkesan untuk diri sendiri.

Am consume to this vitamins, Lecithin 1200mg, Spectrum Multivitamins & Minerals dan Maxi Cal. mudah je, dekat mana2 Watson, Guardian or any pharmacy ada jual. 

SPECTRUM MULT…

Hukum suami keluar malam

Nikah - persoalan yang diambik bulat2 (tidak ada ubah walau sedikit faktanya) dari buku ANDA BERTANYA USTAZ AZHAR IDRUS MENJAWAB BERKENAAN PERMASALAHAN SEMASA ...soalan ini berada di muka surat 93-94 dengan niat ingin berkongsi ilmu sesama kita.
Soalan
Kawan saya baru berkahwin. Suaminya suka keluar lewat malam bersama kawan-kawannya. Suaminya keluar jam 2 pagi dan pulang jam 5 pagi.
Apabila kawan saya melarang suaminya, mereka bergaduh dan suaminya berkata, "Semoga malaikat melaknat engkau." Adakah si isteri dianggap menderhaka kerana melarang suami keluar malam? Adakah perbuatan si isteri itu dilaknat Allah?
Jawapan
Suami berhak keluar rumah bila-bila masa sahaja beliau mahu dan tidak wajib suami menuruti kemahuan isterinya supaya berada di dalam rumah sahaja.
Namun, dalam rumah tangga Islam, isteri adalah penasihat. Apabila isteri melihat suatu yang tidak baik, maka tanggungjawab si isteri menasihati ataupun menegur suaminya dengan cara yang baik.
Bagi suami pula, jangan…