Tuesday, June 16, 2015

Penangan "MAKAN" sebelum puasa

Seronoknya nak menyambut Ramadhan ni, perasaan ni hanya akan ada setiap kali nak menyambut bulan Ramadhan...Syawal pun tak seseronok macam ni. ish teruja sangat ni nak dengar pengumuman tarikh mula puasa malam ni.

Minggu lepas saya ada arrange potluck Ramadhan dekat office. alhamdulillah majlis berjalan dengan lancar, dengan segala menu yang ada...berkat kenyang sampai ke besok paginya.  semalam pun ada potluck jugak, ni kecilan tapi still banyak jugak makanan. tah apa kenanya tekak ni nak makan macam2 pulak sebelum puasa. memang banyak la makan semalam dari pagi sampai ke malam, sampai tahap rasa menyesalnya makan banyak huhuhu. 

Hari ni, saya craving nak makan nasi lemak "simpang" pulak. ok tak payah nak pening kepala google mane pulak simpang ni, ini hanya nama gelaran yang kawan2 selalu cakap masa kerja dekat Ampang dulu. pagi tadi singgah bungkus nasi lemak dgn lauk macam2 bungkus banyak, dengan bihun goreng dengan kuih muih sekali. niat nak belanja kawan2 yang tak berkesempatan join potluck semalam. ada rezeki lebih, kita kongsi bersama...bagi kawan2 kenyang. hari ni ada kesedaran sikit, saya just makan not more than sepatutnya.
    
No worries, even makan macam2 tapi still saya tak tinggal my nutrition drink every day and night...its MUST. and drink a lot of plain water. tonite, gym & dance floor is my good friend ever.

Sekiranya saya tidak ber entry besok, di kesempatan ini saya ingin memohon maaf seluruhnya sekiranya sepanjang kita beralam maya ni ada comment2 saya yang menyinggung perasaan kalian semua. selamat menyambut Ramadhan alMubarak. semoga Ramadhan ini kita diberi kesihatan tubuh badan yang baik untuk beribadat dan memperbanyakkan saham akhirat kita, inshaAllah.

8 comments:

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam ann,
tu la pasai,
my mak dok bisin dah soh mola kawai makan
kang start posa dok craving bebukan he3

eMMe said...

Selamat berpuasa juga kat Ann n suami..

Sahur...Sahur... Sahur!

Kakzakie said...

Betul Ann. Makan tak salah tapi jgn lupa exercise.

Selamat berpuasa dari kakak. Moga ibdah kita diterima olehNya.

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

slmt berpuasa sis =)

E'in said...

selamat berpuasa awak.. :)

saly said...

As'salam .. slmt bpuase juga.. dan salam ramadhan almubarak buat ann suami n family..smoga sama2 kita mendapat keberkatannya ., Aamiin

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI