Wednesday, July 8, 2015

Lunch - Nasi Kandar Line Clear

Selepas check in, tak sempat nak rehat pun...kami terus keluar semula untuk late lunch. yang lain2 tu (kakak dan abang sekeluarga) pergi memborong jeruk dekat Rasta sementara kami pegi check in. selepas tu terus janji nak makan nasi kandar di Line Clear, dah dekat kan. 

Saya dengan my laki sangattt suka makan nasi kandar. walaupun kami bukannya dari keturunan mamak atau bau2 bacang durian sekali pun. tapi nasi kandar ni mempunyai satu rasa nikmat yang tersendiri, susah saya nak istilahkan tapi saya memang pencinta nasi kandar tegar. 

Tidah sah or lengkap rasanya kalau tidah singgah makan di sini, Nasi Kandar Line Clear. walaupun susah nak parking, apatah lagi kadang2 tu terpaksa menapak jauh tapi gigih ku jejaki jua...wahhhh gitu. mujur parking depan Rasta tu masih ada yang kosong, terus masuk je. 

Tidak pernahnya datang ke sini tanpa line yang panjang macam ni even hari dah semakin petang. agaknya diorang ni memang makan nasi kandaq je kot kan sama macam saya jugak :p since my others family dah sampai dulu dari kami, tak payah worry about tempat duduk lagi. sampai je terus beratur ambik nasi. mamak, nasi kandar satu...ayam goreng, sayur sama kuah banjir ye.

Selepas lunch, kami terus pergi ke hotel my bro n sista tinggal. kami semua rehat2 dekat sana sementara menunggu dinner pulak. saya memang tak balik Sunway Hotel la coz alang kepalang je nak balik pun...better spent time dengan family.

Sempat lagi tido dekat bilik diorang sekejab, penat sebab pepagi lagi dah keluar rumah sebelum tu.

3 comments:

Nurzakiah Hanum said...

pergggggggggggh

E'in said...

ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhh sedapnye!

anis abdullah said...

Bukan peminat nasi kandar. Tapi suka je temankan laki.