Monday, November 9, 2015

Hari panas terik

Sabtu yang lepas, panas terik bumi KeeL. langit cerah membiru dengan awan berkepul2...memang cantik pemandangan. tengok dalam IG, ramai je yang post gambo langit dekat tempat memasing. 

Sebelah petang pulak saya keluar rumah untuk jogging pun lewat sebab panas lagi. 6pm baru nak hegeh2 berlari tapi dah hujung2 dekat nak magrib tu hujan rintik2 sampai saya boleh nampak pelangi. sangat lama dah tak tengok pelangi, masa nampak tu memang terujalah. siap ambik gambo lagi. teringat masa kecik2 dulu, nenek kata jangan tunjuk pelangi dengan jari...nanti jari hilang. entah ye entah tidak tapi budak2kan, tahan saya tak tunjuk pun pelangi tu guna jari...main juih2 mulut je :p

selepas jemput my laki balik dari office, our routine minum kopi

share pulak makan bun ni...

Tapi sampai sekarang saya masih tak tau lagi, kenapa sebenarnya kita tak boleh tunjuk pelangi pakai jari?!!! ada yang tau ke sebabnya, cuba share sikit...

3 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Hihihi akak pun tak tahu Ann..
Arwah nenek akak ckp mcm tu..
Tapi ada jer akak tunjuk dgn jari..
Tak pulak hilang jari..
Sedap tengon kopi tu ;)

Zaza Abdul Latif said...

Pernah juga tau pasal jangan tunjuk pelangi dengan jari.. nanti jari hilang katanya.. tak tau mazhab mana tu.. ke atau petua orang tua2 dulu? hihihi

anis abdullah said...

Maybe hilang jari tu satu perumpamaan je..