Monday, November 30, 2015

Sabtu lepas...

Sabtu lepas punya kisah...

Pagi2 lagi dalam 7am dah angkut semua kain baju kotor ke selfservices doby. nowadays memang saya dah tak mendobi dekat rumah lagi. senang kerja, cuci, terus kering dan lipat siap2...bawak balik rumah tinggal susun je. dah tak perlu menjemur di dalam rumah lagi. maklumlah saya tinggal di atas langit, nak ampai kain baju pun susah...takde laman.

Lepas tu shopping toiletries dekat Guardian, activity wajib setiap bulan. buat checklist segala benda yang dah habis lepas tu sekali harung membeli, senang. saya memang tak suka semata nak singgah2 beli satu barang unless memang dah memang lalu depan Guardian or Watson tu. dapatlah 4 sticker garfield, harap2 dapatlah collect satu beg garfield tu. 

Niat di hati nak singgah cuci kereta pulak memandangkan kereta dah huduh sangat kotornya, tapi bila tengok dah mula panjang Q...terus tak jadi. tengah kejar masa jugak Sabtu lepas coz ada wedding invitation + my laki kerja, susunan masa sangat penting situ supaya tak terkejar2 nanti.

Balik rumah kemas2 rumah sikit selagi ada masa terluang tu dan terus bersiap untuk ke wedding event. actually my BFF punya nephew yang kawin tapi kami as kawan2 dapat invitation jugak la. dekat je, Melawati nun ha...boleh sangat la kiranya nak pegi. and alhamdullah dapat jumpa mereka2 yang berkenaan di dekat majlis tu, cuma tinggal lagi tak boleh nak berborak lama sakan macam kebiasaanya. saya terpaksa cabut awal coz laki kerja, tuan rumah pulak dah tentu sibuk dengan majlisnya...tapi cukup sekadar dapat salam peluk cium tanya kabar itu dah memadai bagi kami untuk lepas rindu.   


Malamnya selepas jemput my laki balik, terus lepak minum kopi dulu...as usual activity malam minggu hiksss.

7 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

tu dia sdpnya tgk kak oi..huhuhu

Nurzakiah Hanum said...

syoknya

Zaza Abdul Latif said...

zaman skrg hidup sangat mudah. Basuh baju pun boleh DIY kat kedai.. cuma sediakan duit je.

Kakzakie Purvit said...

Cuti sekolah ni memang mulalah sibuk menghadirkan diri kat wedding almost every week kan Ann..

Rai OurKizuna said...

saya pun ada jemputan.. tapi tak belek lagi tarikhnya.. aduh aduh.. rasa segan pulak nak ke majlis dengan anak yang beramai2. budak budak ni tahu je lah..

cik hani said...

tambah2 kalau rumah sempit, memang nak kena mendobi je la..
saya kalau barang besar memang mendobi kat luar je la senang..

alahai..sedapnya kopi

anis abdullah said...

Wak dah lama tak lepak Ampang Point. Tiba2 rindu tempat bekas majikan aku. Hahaha.