Wednesday, December 16, 2015

Gold Standard 100% Whey Protein

Sangat jarang saya update or ceritakan hal2 fitness saya dalam blog ni. tapi kali ni nak cuba share lah serba sedikit nutrition adding yang biasa saya ambik for my extra protein intake. saya seorang yang sangat active. setiap hari saya lakukan exercise on cardio, 7 hari seminggu. kalau rehat pun just sehari macam tu tapi biasanya memang jarang. now my berat badan dah below 50kg which is memang tak boleh turun lagi. sekiranya turun jugak, saya dah terlalu kurus dan dah tak balance dengan fizikal badan. 

Disebabkan terlalu banyak exercise cardio, badan saya kehilangan banyak protein yang boleh membina otot badan. tu pasal jadi kurus sangat sebab takde otot. ada pun sikit je, nampak la bentuk ketul2 tu dekat perut lengan kaki tapi tak sepejal yang saya nak. 

Untuk nak mendapatkan more protein selain dari belasah ayam hari2, saya kena ambik extra protein jugak which is boleh membantu penyerapan protein yang cukup selari dengan cardio yang saya buat setiap hari. 

Ini antara protein yang saya ambik setiap hari selepas exercise, Gold Standard 100% Whey Protein.

3 comments:

Diana Rashid said...

Lepas ni nampak tegap la..kan?/

Norhafizah Binti Othman said...

macam mana nak buang lemak tanpa exercise. huhuhu beratku sudah lebih 60kg

anis abdullah said...

Ann ko keding sangat...silalah tambah berat sikit...jangan jadi jerangkong...lariiiiiiiiii