Tuesday, April 12, 2016

Brazilian Laici dan Durian

Satu buah yang buat pertama kali makan dan satu lagi buah yang tak boleh tak makan hiksss

Buah ni namanya 'Brazilian Laici', ada jugak yang cakap longan tapi my boss panggil laici la, staff kena ikut kata boss kan (>,<). Rupa buah ni takde pelik sangat, isinya memang macam laici dan rasanya sangat manis. My boss kata yang ni memang manis, ada jugak yang tak berapa manis...orang Sarawak ni memang kaya dengan buah2an yang pelik kan. My boss ada pokok buah ni, tu yang dia bawakkan untuk saya. 

Yang ini pulak buah durian, tak 'malaysian' la kalau tak kenal buah ni kan. Teringin sangat punya pasal, musim panas berdengung ni pun saya mampu lagi makan durian dengan rakusnya ^_^

2 comments:

NzA said...

buah laici feveret akk tapi durian mmg akk xsuka.....huhuhu

nuyui a.k.a miss YUI said...

lg trgoda tgk durian..huhu