Sunday, April 17, 2016

Clear up stock makanan

Masak hidangan apa hari ni uolsss...

Saya masak yang simple2 je hari ni. Panas2 ni malas nak berlama2 sangat dekat dapur, bila dapur panas...panas membahang boleh sampai satu rumah rasa. Makanya minimallah masa di dapur ye. Kalau nak merendang bagai tu tunggu nak raya nanti, baru datang roh kerajinan.

Menu hari ini, ikan percik + rendang daging nan seciput + ikan jeruk + ulam kacang botol. Senang baitu je hidangan hari ni, rendang tu pun nak perabih stock makanan dalam peti beku, tu yang ciput. 

Sekarang peti beku dah kosong, lepas ni baru rajin sikit nak makan...buat stock makanan lain pulak. Orang bekerja ni memang lagu ni ek, hari biasa tu memang tak dan nak ke dapur memasak bagai...cukup sekadar masak nasi dan perangat semula makanan yang masak beku.

1 comment:

Normi Nieza said...

sudah ckup menyelerakan..:)