Saturday, June 25, 2016

Bukhara Briyani

Teringin punya pasal, sanggup pusing semula ke bandar semata untuk nak membeli nasi bukhara briyani di Restoran Syed. Walaupun jalan jammed tapi dengan kelebihan suami ada, bolehlah dia just drop off saya sekejab and pusing balik sementara saya mengorder dan menunggu makanan siap di bungkus. 

Pilihan sudah semestinya ayam untuk kami, beli dua bungkus tapi share makan sebungkus. Dengan quantity nasi yang mengunung tu sangat sesuailah kiranya makan share berdua. Yang lagi sebungkus kami simpan untuk hidangan berbuka besok pulak. Memang dah request segala condiment tu masukkan dalam plastic supaya senang untuk dipanaskan nanti. 

Harga satu set nasi bukhara briani ni dalam 13++ kalau tak salah. 
Jangan kata kami ni kedekut pulak makan share...hagak2lah. Nasinya memang banyak, kalau setakat saya ni mampu 10 suap je lepas tu dah kenyang. Dah tentu balance tu suami yang tolong habiskan. Dari membazir baiklah share saja. 

Beli 2 bungkus pulak sebabnya saya ni jenis kalau makanan tu sedap memang akan teringat2 je makanan yang sama keesokan harinya, penyakit dalaman agaknya ;p. Untuk mengelakkan dari teringat2 terkenang2, suami suruh beli siap2 untuk besok jugak supaya dia pun selamat tak perlu pergi tempat yang sama 2 hari berturut2. Biasalah teman sekali sebantal seselimut ni memang sangat mengenali pasangannya kan, ye dak <3 font="">

8 comments:

Qhaifa Nur said...

Mmg pun, nasinya banyak kena kongsi...

muis ismail said...

Hehe..sama jgk mcm sy. Makan sikit cpt kenyang tapi if sedap mmg nak repeat mkn sokmo sampaila jemu.

anis abdullah said...

Hahaha...betul2

Nabila Syifa said...

wah.. beriyani.. mkn dgn kambing perghhh

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Kami pun share kalau beli apa2 menu nasi Arab.. Ann. Selalunya klu pegi 5 beranak.. kami cuma oder 2 portion je.

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Kami pun share kalau beli apa2 menu nasi Arab.. Ann. Selalunya klu pegi 5 beranak.. kami cuma oder 2 portion je.

nuyui a.k.a miss YUI said...

tgk pn nmpk menarik tu..

Norhayati Mohd Isa said...

Kalau nasi macam ni memang banyak kan Ann..
Akak kalau beli memang share anak beranak..
Dorang makan 3 orang punya portion tu..
Kita punya perut utk 5 orang..
baik kita kongsi kan :)