Monday, June 13, 2016

Musim buah kembali lagi

Tahun ni dah tahun ke 3 musim buah jatuh pada bulan Ramadhan. Masa di awal tahun tu memang agak mencabar kesabaran jugak bila terbau sedap durian tapi sekarang ni dah macam biasa je, takde la pulak duduk tepi bakul durian je kan sepanjang waktu berpuasa tu. 

Petang Khamis lepas unplan berbuka bersama keluarga, kiranya plan terjah ikut sapa2 yang available gitu. Tapi end up semua adik beradik pun available, so berkumpul di Lenggeng semuanya. Memang seronok bila berkumpul berbuka puasa ramai2 dengan adik beradik ni. Macam2 hidangan ada, just sebut je teringin nak makan ape...harus dapat je lepas tu, alhamdulillah.

Tapi kali ini saya tak nak tayang makanan yang dihidangkan masa berbuka berramai2 hari tu tapi nak tunjuk benda lain pulak. Benda yang menjadi keterujaan setiap kali sampai musimnya.

duku langsat

rambutan

yang ini memang sentiasa di nanti, DURIAN

Memang nikmat bersantai ramai2 sambil makan buah2 dari hasil dusun sendiri ni. Nikmat yang dah bertahun2 kami merasa dan harapnya masih mengeluarkan hasil yang lumayan di tahun2 akan datang.

8 comments:

Mia Kassim said...

A'a kat KK ni dah banyak orang jual durian tepi2 jalan tu. Wangi semerbak bau durian :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

semuanya sdp belaka..

Nurzakiah Hanum said...

bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaa

Kakzakie Purvit said...

Eh... dah musim ye Ann?
Tempat akak durian adalah yg lain tak nampak lagi.

Yaya Azura said...

antara 3 buah di atas, saya paling suka durian,
sampai musim memang kena beli.

QasehnyaRania said...

kan. mmg musim skrg ni

Aiezza Sue said...

kt kg akak semua2 tu baru nk memutik durian tu adalah nampak dah bentuk buahnya comei2..hujan sket luruh selonggok bawah pokok.. hihi

Kakzakie Purvit said...

Cakna tu macam alert gitulah Ann:)