Wednesday, June 22, 2016

Syoknya kalau dapat tido

Sepanjang bulan Ramadhan ni waktu tidur terasa begitu singkat sekali. Lepas berbuka, solat. If tak penat sangat terus tarawih dan lepas tu terus pegi gym buat simple workout or jogging. Tapi bila terasa penat, lepas solat Isyak saya dah dialam mimpi. Memang selalu sangat tertido lepas solat dengan telekung pun tak sempat tanggal. Kalau tak suami kejutkan, memang sampai ke waktu sahurlah saya tido bertelekung. By 4am or paling lewat by 430am dah bangun semula untuk sediakan menu sahur.

Menu sahur kami setiap pagi hanyalah minuman panas dan oat. Pelbagaikan lah menu oat tu supaya tak bosan tapi we get use to it. Memang hari2 pun makan oat instead of nasi kecuali hujung minggu baru saya masak.

Alhamdulillah memang bertahan sampai ke petang tanpa ada rasa mengantuk ke lapar ke. Memang saya sangat percaya, dengan pengambilan makanan yang betul dan teratur akan membuatkan system dalam badan kita bekerja dengan baik dan menurut kata hiksss.

Kita dah kenyang makan berbuka tadi, ni dah rasa mengantuk. Tapi bila kita nak lelap je mesti makpak kita datang kacau kita, usik2 kita, cium2 kita....

Tapi kita tak kisah, kita tido jugak. Kita dah ngantuk sangat ni. Mak kita pun dah angkat kita masuk cage. Good night semua....have a good quality sleep. 

5 comments:

Kakzakie Purvit said...

Kakak tak pelbagaikan pun makan oat tiap hari sama aje Ann.
Milo+susu omega kakak+oat. Gitulah tiap hari.

Ann ni macam anak kakak kalau dgn kucing:)

Mia Kassim said...

Anak-anak tetap nak makan nasi masa sahur ..so masaklah sebelum tidur malam tu, pagi2 masak lauk simple2 ja, telur mata pun ok :)

ZULHILMI TEMPOYAK said...

ada bunyi dengkur tak klu tidoq. hehe

YattAkasah said...

yatt xsmpt brsenam ponnnnn haha. lama xjln sini

Nabila Syifa said...

meow2 comel!!