Tuesday, July 12, 2016

Bandar mulai penuh

Hari ini mesti ramai lagi yang baru nak balik ke bandar selepas seminggu beraya sakan di kampung halaman. Biasalah untuk nak mengelakkan kesesakan di jalanraya, salah satu cara adalah mengambil extra cuti lagi. Selain dapat waktu yang panjang di kampung, jalan raya pun dah semakin reda di saat ingin pulak ke bandar semula...win win situation di situ. 

Saya pun tidak menempuh sebarang kesukaran ketika pergi dan balik dari kampung halaman. Maybe kerana balik kampung sehari sebelum raya dan pagi hari Ahad yang lepas. Kereta dah banyak di jalanan tapi masih smooth lagi.

Sekolah pun dah bermula semalam lagi bermakna kesibukan ibu kota kembali seperti biasa. Masa inilah saya merindui suasana waktu cuti sekolah, jalan adalah samgat free tak jammed langsung.

sekarang pulun jogging hari2 coz weekend nanti dah ada larian walaupun sekarang ni jugak saya masih dalam mood berpuasa ganti dan seterusnya puasa sunat syawal

Bersedialah setiap minggu sepanjang Syawal ni, memang menangis nak keluar dari taman perumahan saya ni. Kalau nak keluar pun make sure sebelum 11am. Kalau tak, sama2 lah tersekat dalam jammed yang melampau dekat taman perumahan ni. 

1 comment:

dear anies said...

alhamdulillah kali ni pegi blk kg jalan ok n smooth je