Tuesday, August 30, 2016

Green tea

Banyak khasiat dengan green tea ni. Saya sangat suka minum green tea setiap pagi dan malam bersama madu dan lemon. Memula nak belajar minum green tea ni haru jugak sebab rasanya pelik, lepas tu bau pun semacam je. Tapi dek kerana khasiatnya, hakak jemah redhokan ada semua side effect tu. Malas la pulak nak cerita pasal kelebihan green tea ni, just google je la ek uolsss kalau mau tau in details. Green tea juga sesuai diminum selepas makan makanan yang berminyak dan berlemak. 

Ini antara jenama green tea yang saya sedang guna dan suka. So far belum bertukar lagi kepada jenama lain. TWG pun sedap jugak tapi bila nak beli, itulah masanya tak jumpa pulak jenama tu. Tapi kalau nak compare harga TWG dengan Ahmad London, teh ahmad ni lagi murah. Teh jenama ini jugak kurang pekat, saya suka teh yang jenis lite macam ni...kalau pekat tu dah pahit la pulak. 

OSK, jemana ke dua yang menjadi pilihan. Apa jenama green tea yang uolsss suka pulak. Meh share, kot2 lepas ni hakak boleh cuba try test pulak.

4 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

yg ahmad dh try. OSK blm

Sue Bee said...

SB penah gak try amalkan green tea, tapi tekak masih tak dapat nak terima. Last2 pilihan terakhir, minum Chinese tea saja

anis abdullah said...

Mak suka green tea ais macam anis coffee je. Panas2 boleh hadap kat sushi king atau

hainom OKje said...

Lama jugak dah tak minum Green Tea ....nak kena minum jugaklah...Stok pun masih banyak tu.