Saturday, November 5, 2016

Majlis kawin hari ini

Teruja sangat hari ni, teruja nak pegi kenduri kawin lagi di Dewan MPAJ. Bukan sebab nak makan saja tapi nak jumpa kawan2 lama sebenarnya. Yes, the only time yang kita boleh berkumpul dan berjumpa kawan2 lama...di majlis kawin. 

Jemputan kawin dari kakak yang sama2 department dulu di Dayabumi, jemputan kawin anak lelakinya. Majlis bertandang gitu, takde bersanding2 bagi cuma duduk sekejab dekat mini pelamin gitu. 

Makanan pulak, masyaAllah sedap2 belaka especially ayam golek dengan kambing goleknya sampai suami tambah sampai 4 pinggan. Majlis yang sangat santai membuatkan mamat ni tak segan silu langsung. Dah macam majlis reunion gamaknya.

Oh rindunya cuaca macam ni...PANAS >_<

5 comments:

Noor Maizan said...

Sedapnyaa ada kambing golek, best2

fiza linolie said...

Betul tu... Time kenduri kawinlah kita dapat jumpa kawan2.

Anis Azalea said...

Kemahen mamat tu makan 4 pinggan. Sib ada pinggan banyak..kan. keke.

Kakzakie Purvit said...

Majlis kahwin sekarang boleh katakan kambing golek dah jadi trend kan
Kakak suka kambing sos black-peppet:)

Kakcik Nur said...

Dewan MPAJ tu belakang rumah kakcik je... :)