Wednesday, December 14, 2016

Last weekend

Macam mana long weekend uolsss. Saya tidak ke mana2 pun, keluar masuk rumah ke wedding invitation sajalah...musim kenduri kendara kawin sekarang ni kan. Dekat kampung pun ada undangan kawin jugak tapi sebab tak berapa nak kenal anak saudara sepupu ni, kita proceed pada yang lebih mengenali la iaitu kawan2 dekat sekitar KL je.

Hari ini dah masuk office semula, orang yang kerja sekitar Selangor seronok berganda2 la ek, cuti lagi sampai Selasa kan. Kita yang duduk je dekat Selangor tapi tempat mencari rezeki masih di Kuala Lumpur, sila rajinkan diri seperti biasa untuk bekerja dengan bersungguh2. Cukup bulan nanti dapat gaji macam biasa sama amount walaupun cuti ke tak cuti ke kan kecuali memang ambik unpaid, amount tu mungkin lain sikit la dari biasa 😜

Isnin malam yang lepas, dinner with my bro family at Citta Mall. The whole family will perform umrah starting this week and will be leaving just few days from now. As usual am the youngest sista always need their bless towards me and the whole family too. 

Only thing happen during my last weekend.

Malam tadi lepak kedai makan sambil order 3 jenis air untuk saya sorang je minum. Apa dia, air manis2 semuanya. Biasa tu dek sebab my body need suger loaded as my sugar level is very low and almost nak tumbang dah badan ni.  

This week back tu normal routine, pegi kerja balik kerja, pegi gym balik gym sampailah menjelang tahun baru nanti ek. No holiday plan too, saya tak berapa suka plan cuti during school holiday. 

Kena paksa makan jugak...jangan tanya kenapa, kadang2 nutrition specializes pun suruh cheat jugak...jangan nak poyo sangat nak berdiet bagai 😒 

5 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

haha biar poyo tu sndiri yg tau

Abam Kie said...

di kelantan x byk kenduri kahwin pd bln Dis sbb masing2 fobia dgn banjir besar 2014 dulu.

Kakzakie Purvit said...

Kawan kakak tergendala di KLIA dua hari lepas patut perform umrah juga. Tak tahu hari ini macam mana. Semua group menunggu di hotel jawapan dari pihak agent. Sedih dan kasihan.

Makanlah Ann jgn sampai terjejas kesihatan.

QasehnyaRania said...

habis ke kak air air tu. hihi
ape pon take care k

hainom OKje said...

Selagi mampu, minum ajelah Ann.. .bukan diaorang bayo pun hihi...
Moga mereka selamat samoai dan selamat kembali dengan umrah yg mabrur