Thursday, December 22, 2016

Masalah air

Hari ini plan nak ke Dayabumi menghantar kad jemputan perkahwinan. Sibuk sikit la seminggu ni dengan kerja2 menghantar kad sajo, hakak jadi mak perantin lagi tahun ni. Tahun ini dah masuk tahun ke 2 jadi mak perantin kepada anak boss, lepas ni cukup2 la ye...maleh dah nak layan anak2 seterusnya, mau hakak cari boss lain je nanti 😊 

Malam tadi, masa on the way balik ke rumah...terperasan lori hantar bekalan air dekat terrace house neighborhood area. Baru tau rupanya dekat area rumah saya pun ada jugak yang terputus bekalan air. Memang susah kalau takde air ni, nak buat ape pun susah...makan minum lagilah payah. Orang kata biar takde electric tapi jangan takde air, tapi bagi saya 2 benda tu sama penting...ikut perseption saya lah, kang ada pulak yang nak buat comparison between air dan electric 😌 Syukur alhamdulillah, rumah saya tidak terjejas dengan gangguan bekalan air ni...cuma tak taulah sumber air tu datang dari simpanan ke hapa. Pagi tadi sebelum ke office, singgah hantar baju dekat selfservise dobi dan alhamdulillah selfservice dobi pun masih on operation macam biasa.   

Tak ambik lagi gambo baby baru anak juju, hakak up je gambo makcik depa...lulu and lili masa umur baru 2 minggu. Tapi depa ni masa lahir pun memang besar size nya, lepas tu mewah susu sebab 2 ketul je kan 😍

Satu lagi pemandangan yang indah, cantik kan awan tu terbentuk. Snap dekat Taman Tasik Titiwangsa di pagi hari selepas habis jogging, duduk sambil santai2 sejukkan badan 😎

4 comments:

Anis Azalea said...

Cantik air pancut

Kakzakie Purvit said...

Tak ada api still boleh stand juga Ann
Tapi air ni kalau tak ada memang peninglah
Lagi kalau ramai ahli dlm rumah.

Husna Rahman said...

lololo comelnya 2 ketul tuh..

bila baca title entry eh eh tetibe tebayang si jamal tuh..pehal???

hahaha

hainom OKje said...

Hakak dah kenyang tak de air sejak 3 hari lepas Ann. Hari ni baru keluar. Fuhhh lega sungguh rasanya