Tuesday, January 24, 2017

Kewpie Sandwich Spread

Assalammualaikum semua...

Benda yang MESTI ada dalam ice gobok saya, KEWPIE Sandwich Spread - Original. Kenapa mesti ada, KERANA saya sangat suka makan sandwich spread ni. Vegetable oil, vegetable, vinegar, spices and seasonings are the main ingredients di dalam spread ini. 
   
Selain dari Original, terdapat jugak flavor lain seperti Cheesy Cheese, Spicy Black Pepper dan yang terbaru, Wasabi Taste dressing, Roasted Sesame dressing and Caesar dressing. Tapi saya tetap suka yang asli (original) jugak 😵 

Boleh didapati di Lazada bagi sapa2 yang kemaruk online shopping, yelah kan senang katanya....click2 bayar dan tunggu je barang sampai depan pintu. Saya pulak lebih suka round di hyper market, entahlah rasa seperti lagi puas kot kalau nak dibandingkan dengan beli secara online ni...ini adalah PENDAPAT saya, jangan nak salah ertikan pulak 😶

Pagi ini saya breakfast dengan Kewpie Sandwich Spread, dah tak sempat nak letak bahan2 lain just sapu je spread ni. Pun sangat sedap dan yang penting, CEPAT cara penyediaannya...picit dan sapu2 je 😸 Make sure habiskan dalam masa sebulan ye, jangan pulak simpan lama2 sampai spread menternak bakteria lain. Spread ini hanya bertahan dalam keadaan baik selama 30 hari selepas di buka. 

4 comments:

InaYusoff said...

suke yang warne merah..

zero karbo ke or less karbo tak perasan lak

nuyui a.k.a miss YUI said...

YUI SUKA NI.

YG MERAH PUN OK.
YG KUNING SDP GAK

YG COKLAT TU BEST.
EKEKEKE

Kakzakie Purvit said...

Cepat dan sedap ye Ann:)
Dah tak perlu bersusah-susah. Sapu atas roti masuk bekas - siap!

MisDiarios said...

woww bila lapar senang je kan nak sediakan :D
follow sini #678 :D

Sambal Tempoyak Pucuk Kayu

Assalammualaikum semua... Seronok la hari ini saya bersiaran di KUALA LUMPUR. Balik sekejab on biz trip, dapatlah spend time weekend de...