Friday, February 3, 2017

Tomyam podeh

Assalammualaikum semua...

Semalam saya teringin sangat nak makan tomyam noodle dekat Secret Recipe, walaupun hakikatnya saya tak pernah mampu pun nak makan tomyam yang super duper pedas berdenting tu. Tapi kadang tekak ni terasa macam sado jugak, kiranya macam mampu makan la kekdahnya 😩 

Sebagai langkah berjaga2, saya suruh suami order Vietnamese beef noodle. Suami memang takde masalah pasal pemilihan makanan, senang nak jaga anak orang ni 😰 Percayalah, saya cuma mampu makan sesudu saja, lepas tu mangkuk noodle tu bertukar kedudukan. Diakui memang tomyam SR ni sangat sedap tapi saya memang tak boleh tahan tahap kepedasannya tapi suami saya memang mampu makan tomyam tu sampai habis, itulah sebabnya saya berani suruh suami order makanan lain yang tak berapa pedas. Pakcik tu tau dah, memang nanti dia yang kena habiskan tomyam tu pun 😳

Macam ternampak Penang Assam Laksa dalam menu SR, menu baru ke tu. Saya ni dah lama jugak tak makan dekat SR, tak peka menu baru ke lama. Kalau ada yang dah cuba, sedap ke assam laksanya tu 😶 

5 comments:

Kakcik Nur said...

Kakcik suka mee kari SR :)

Kakzakie Purvit said...

Oh... Ann tak tahan pedas ye
Kakak suka pedas tapi itulah perut pulak tak tahan. Mulut kakak ok aje:)

CikLily Putih said...

lama x pi makan kat SR sebab harganye tak sepadan dengan kualiti makanannya

dorsett pink said...

so far saya tajk pernah order tomyam kat SR sebab tak tahan pedas... huhuhu..

hainom OKje said...

Adoii teringin jugak dah ni Ann....pantang tengok gambo terus teringin hihi....
Suami pernah makanlah Asam Laksa tu tp tak sama sedapnya dgn Asam Laksa Mid Valley yg kat dalam Jusco dulu dulu tu.