Saturday, March 18, 2017

Akah Nasi Dagang Keramat

Assalammualaikum semua...

Teringat nasi dagang sedap makcik Akah, terus set pagi2 hari ni sarapan nasi dagang di Medan Selera AU5. Ini kedai nasi dagang fav saya dan adik beradik, kalau malas nak masak nasi dagang tu ke sinilah kami melepaskan keinginan. Kalau datang makan di sini, tak sah kalau tak bungkus, buat bekal makan sampai dinner. Rasanya dah lama sangat kami jadi pelanggan setia kedai ni, dulu harga nasi dagang sepinggan 5-6 hengget kalau tak silap. Sekarang jangan harap nak dapat harga macam tu, percayalah sepingan nasi dengan lauk ni harganya 10 hengget. Tapi kalau dah sedap, oklah dengan harganya dan kami masih lagi kekal menjadi pelanggan di kedai ni 😜

Kena datang kedai ni awal sebab selalu nasi dagang habis awal, tengokkk walaupun agak mahal tapi tetap menjadi pilihan ramai. Nak merasa nasi dagang asli dari Terengganu, meh datang kedai ni...rasa masakan dari rumah gitew 😤

Sebelum balik sempat beli frozen roti boom, pun kebaboom jugak rasanya 😰

Balik dari sarapan, terus singgah kedai bahan2 kek. Hari ini kerja2 mem baking akan bermula. Ibu mertua request buat kek marble untuk kenduri marhaban besok. Dalam kepala dah plan nak buat 3 kek marble, 1 brownies dan kalau sempat buat kuih talam sejenis 2...itu pun kalau sempat, inshaAllah.

Selepas beli barang2 untuk majlis besok, singgah station Caltex untuk cuci kereta pulak. Pulun sekali jalan buat kerja, senang 😳 

2 comments:

Jun Zie said...

nmpk myelerakn nasi dagang tu, xkesah kalo hrga mahal yg penting bbaloi, kita pun rajin dtg nak mkn juga kan =D

NikZokipli NikHusin said...

Memang sedap ..as org ganu ..for me the best nasi dagang in KL .. consider cheap if refer to their secret receipe