Monday, March 20, 2017

Cuti sekolah dah mula

Assalammualaikum semua...

Ok, sila bukak mata besar2 ye...jangan nak layu sangat kelopak mata tu. Tau la sejuk2 ni mengundang ngantuk sesangat kan sebab saya pun sama jugak ni. Kalau dapat peluang lelap memang tak lepas punya 😪

Sabtu lepas dalam sibuk2 nak mem baking untuk majlis marhaban anak buah sebelah suami, saya sempat lagi cabut balik rumah kakak di Lenggeng. Ada keja sikit nak kena buat...ni ha, isi simpulan kasih sayang ni dalam botol untuk majlis bertandang anak saudara nanti. Entah kenapa weekend lepas takde sapa pulak yang balik, kebetulan stock simpulan kasih ni sampai. Kakak call suruh balik if ada masa katanya, kalau tak dapat dia buat sendiri nanti sikit2. Kesian pulak, terus je saya balik sekejab untuk siapkan sementara kakak siapkan dinner untuk kami 😫 

Sambil masukkan dalam balang, masuk ke perut pun ada jugak. Suami siap bawak lari 1 balang masuk kereta sebelum kami balik 😰 

Semalam petang baru abang saya hantar 2 orang assistant untuk seminggu. Sekarang kan cuti sekolah, bolehlah budak berdua ni temankan makciknya sambil tolong ape2 yang perlu. Budak2 ni pun memang sibuk sangat nak tinggal rumah maklongnya masa cuti sekolah. Tinggal adiknya saja dengan makpak diorang, buat teman bergaduh 😳 

2 comments:

Jun Zie said...

alhamdulillah masa cuti di manfaatkn spenuh nya =)

Nora Karim said...

anak-anak saya pun kalau cuti dapat pi jumpa sepupu2 pun dah syok habis dah...