Skip to main content

Cuti sekolah dah mula

Assalammualaikum semua...

Ok, sila bukak mata besar2 ye...jangan nak layu sangat kelopak mata tu. Tau la sejuk2 ni mengundang ngantuk sesangat kan sebab saya pun sama jugak ni. Kalau dapat peluang lelap memang tak lepas punya 😪

Sabtu lepas dalam sibuk2 nak mem baking untuk majlis marhaban anak buah sebelah suami, saya sempat lagi cabut balik rumah kakak di Lenggeng. Ada keja sikit nak kena buat...ni ha, isi simpulan kasih sayang ni dalam botol untuk majlis bertandang anak saudara nanti. Entah kenapa weekend lepas takde sapa pulak yang balik, kebetulan stock simpulan kasih ni sampai. Kakak call suruh balik if ada masa katanya, kalau tak dapat dia buat sendiri nanti sikit2. Kesian pulak, terus je saya balik sekejab untuk siapkan sementara kakak siapkan dinner untuk kami 😫 

Sambil masukkan dalam balang, masuk ke perut pun ada jugak. Suami siap bawak lari 1 balang masuk kereta sebelum kami balik 😰 

Semalam petang baru abang saya hantar 2 orang assistant untuk seminggu. Sekarang kan cuti sekolah, bolehlah budak berdua ni temankan makciknya sambil tolong ape2 yang perlu. Budak2 ni pun memang sibuk sangat nak tinggal rumah maklongnya masa cuti sekolah. Tinggal adiknya saja dengan makpak diorang, buat teman bergaduh 😳 

Comments

Jun Zie said…
alhamdulillah masa cuti di manfaatkn spenuh nya =)
Nora Karim said…
anak-anak saya pun kalau cuti dapat pi jumpa sepupu2 pun dah syok habis dah...

Popular posts from this blog

Selsun Blue - Dandruff Treatment Shampoo

Kalau ada sapa2 yang mempunyai masalah dandruff dan rambut gugur macam saya, meh saya nak promote ini shampoo yang bagus untuk masalah2 seperti tu...Selsun Blue. dah macam2 jenis jenama shampoo dok balun sebelum ni tapi tak jugak berjaya menyelesaikan masalah kronik saya ni. street ko bila tengok ada je rambut gugur dekat lantai rumah setiap hari. kot buatnya gugur sehelai tumbuh 10 helai okay jugak kan tapi sebaliknya yang berlaku. mencuba dan terus mencuba segala jenis shampoo sehinggalah saya bertemu dengan Selsun Blue ni. 
Shampoo ni boleh didapati di Watson dan Guardian dengan harga yang agak boleh tahan la mahalnya. saya dulu berkira2 jugak nak  beli, dah la mahal buatnya tak sesuai tak ke membazir kan. takkan pulak nak mandikan kucing saya guna shampoo ni, tak patut tak patut. botol shampoo ni pun tak besar sangat ye, 200ml je.
Apa yang membuatkan saya suka sangat dengan shampoo ni, of course pada baunya yang wangi. saya memang suka shampoo yang ada unsur bau medicated ni. dan ya…

21st Century untuk daily supplement

Dari dulu lagi saya dah biasakan diri untuk mengambil supplement untuk badan cuma masa dulu2 tu selalu jugak derhakanya. alasan yang biasa sangat saya gunakan, TERLUPA nak makan. biasanya sebotol supplement tu akan makan masa yang lama untuk habis, biasanya 1/2 tahun kot. begitulah liatnya dulu2 bila masa nak makan supplement. 
Tapi tidak kini, selepas umur menginjak 3 series badan dah terasa kekurangan dari segenap sisi...supplement adalah amat penting. plus saya kini active bermarathon sana sini, berjalan sana sini, berzumba sana sini, berbootcamp sana sini...adalah amat penting untuk diri saya mengambil supplement tambahan untuk memperbaiki segala tisu2 yang rosak setiap kali badan melalukan activity yang berat. the best supplement yang biasa saya ambil adalah 21st Century, sangat berkesan untuk diri sendiri.

Am consume to this vitamins, Lecithin 1200mg, Spectrum Multivitamins & Minerals dan Maxi Cal. mudah je, dekat mana2 Watson, Guardian or any pharmacy ada jual. 

SPECTRUM MULT…

Hukum suami keluar malam

Nikah - persoalan yang diambik bulat2 (tidak ada ubah walau sedikit faktanya) dari buku ANDA BERTANYA USTAZ AZHAR IDRUS MENJAWAB BERKENAAN PERMASALAHAN SEMASA ...soalan ini berada di muka surat 93-94 dengan niat ingin berkongsi ilmu sesama kita.
Soalan
Kawan saya baru berkahwin. Suaminya suka keluar lewat malam bersama kawan-kawannya. Suaminya keluar jam 2 pagi dan pulang jam 5 pagi.
Apabila kawan saya melarang suaminya, mereka bergaduh dan suaminya berkata, "Semoga malaikat melaknat engkau." Adakah si isteri dianggap menderhaka kerana melarang suami keluar malam? Adakah perbuatan si isteri itu dilaknat Allah?
Jawapan
Suami berhak keluar rumah bila-bila masa sahaja beliau mahu dan tidak wajib suami menuruti kemahuan isterinya supaya berada di dalam rumah sahaja.
Namun, dalam rumah tangga Islam, isteri adalah penasihat. Apabila isteri melihat suatu yang tidak baik, maka tanggungjawab si isteri menasihati ataupun menegur suaminya dengan cara yang baik.
Bagi suami pula, jangan…