Tuesday, March 28, 2017

Magnum Pink Pomegranate

Assalammualaikum semua...

New ice cream from Magnum, Pink Pomegranate. How new...jangan tanya la, bukannya saya nak buat review untuk ice cream ni pun. Perkataan new di situ adalah untuk saya saja yang baru (new) mencuba flavour ini. Tapi kalau dah betul2 new pun apa salahnya berkongsi citarasa dan cerita.

Merasa ice cream ini pun secara kebetulan, ada promoter yang buat promotion on this ice cream di hadapan Starbucks Ampang Point. RM1 for 1 ice cream, dalam box ada 3 ketul...jadinya per box jatuh harga RM3 sahaja. Saya yang kebetulan sedang buat office work at Starbucks Ampang Point di hari Sabtu yang tak berapa best nak buat kerja office tak terpaksa buat jugak atas sebab2 tertentu, teruja dengan promotion tu. Suruh suami pegi beli, laju je dia ikut perintah sebab nak jugak kan 😁 

Keterujaan pada peket warna pink ini, terus suami beli 2 kotak (6 ketul). Saya makan satu je dah cukup, suami ambik satu jugak tapi balance 4 tu sapa nak makan?!! Bukan boleh bawak balik pun sebab ada plan lain selepas selesai kerja nanti. Sudahnya saya bagi je staff2 Starbucks ni sorang satu ice cream, apa salahnya berkongsi rezeki. As return, budak2 tu (staff Starbucks) pegi beli kerepok losong pulak, makan ramai2 dengan diorang...so best 👍

Inilah rupa paras Magnum Pink Pomegranate itu.

Seminggu sebelum kejadian ini, budak2 office jugak ada beli ice cream yang sama dengan harga yang sama jugak. Diborongnya ramai2 sampai penuh sendat freezer. Terpaksa pindahkan ice cube box dengan susu perahan mak2 semata nak letak ice cream 👅

Itulah dia penangan ice cream ni...

3 comments:

Nurzakiah Hanum said...

wow nak cuba

hainom OKje said...

Tak pernah rasa Ann.... Kurang suka makan aiskrim tapi kalau ada depan mata sebat jugaklah haha....
Sedap ek? Nanti nak carilah

Yaya Azura said...

Belum try lg..tp kalau dah pink..memang dah menarik perhatian kan.