Monday, March 13, 2017

Pagi Sabtu lepas

Assalammualaikum semua...

How uolsss punya weekend, hebat..., sudah pasti kan. Hujung minggu saya agak memenatkan, later saja saya cerita ye. Sekarang ni mata masih lagi menagih bantal dan tilam, paling tidak beralaskan lengan pun boleh tapi apakan daya. Nanti ada yang kata kita tak productive pulak 😁

Berbekalkan secawan kopi pekat TrueStart Performance Coffee, satu set roti sapu butter dengan gula buat sendiri bolehlah membuatkan mata saya kekal celik sampai at least waktu lunch nanti. uiiiii sapa kata menahan ngantuk ni suatu perkara yang simple, mencabar ni tau 😂 

Petang ni dah plan "tuang" gym, niat di hati nak balik awal, dinner awal dan tido awal. Kalau boleh dinner pun nak skip tapi takut tengah malam nanti boleh terjaga sebab perut mintak di isi. Bolehlah sebelum balik singgah Subway dulu, balik nanti goreng kepok lekor je. Ini plan saja, harapnya jadilah nanti 😃

Ter UP pulak gambo masa pipi masih kembang setaman. Bila tengok balik terasa rindu la pulak keadaan macam ni 😄

Jumaat malam lepas, sempat masak ayam masak gulai untuk lauk nasi dagang. Sabtu pagi saya ke Kemaman, terasa macam nak masak nasi dagang buat bekal dalam perjalanan. Sudahnya jadi sarapan pagi Sabtu sebelum keluar rumah, tak jadi nak bawak bekal sebab nasi habis di makan. Balance lauk simpan siap2 dalam freezer. Dah safe belanja pagi tu, tak perlu singgah mane2 RnR untuk sarapan lagi, jimat duit, tenaga dan masa tapi kalau nak ke toilet kena jugaklah berhenti kan 😅

2 comments:

Nurzakiah Hanum said...

assalamualaikum
singgah pagi

Warisan Petani said...

Wkmsalam.
kalau gie Teganu asti cari kepok lekor and nasik dagang.