Skip to main content

Pahang International Marathon 2017

Assalammualaikum semua...

Dated : 12th March 2017
Venue : Taman Gelora, Jalan Dato Abdullah
               Kampung Tanjung Api, Kuantan
Time : 3.00am
Categories : 42km, 21km, 10km and 5km

Zenith Hotel, Kuantan

9am dah mulakan perjalanan ke Kuantan. Drive santai2 saja sebab kami takde plan lain selain dari nak collect race kit sahaja. Since dah siap sarapan sebelum keluar rumah, hanya berhenti di tempat rehat untuk ke toilet and by 12pm kami dah sampai di Kuantan.

Event yang sentiasa saya tunggu setiap tahun sejak dari 2014, cuma tahun lepas sahaja saya tak join atas alasan tertentu. Kuantan lah tempat kali pertama saya mencuba untuk lari HM, maybe lepas ni Kuantan jugak menjadi tempat pertama FM pulak kot 😵 

Flag off untuk HM tepat pada 5am, this is yang saya paling suka coz sebelum ni larian di Kuantan pasti selepas subuh which is dah lewat. Sebelah pantai timur kan siang cepat, by 7am tu matahari dah terik. Route agak mendatar, takde cabaran sehingga saya rasa agak bosan dan mengantuk masa larian. Kecewa sikit sebab tahun ni takde route yang menuju ke Tanjung Lumpur, hanya sekitar pinggiran bandar Kuantan saja. Walaupun begitu, still ada cabaran sepanjang larian, mental strength.

Ada banyak water station disediakan tapi macam biasa saya hanya singgah bila perlu sahaja. Tak nak minum banyak sangat sebab nanti asyik nak terkencing saja, nak avoid sebenarnya. Last 5km baru ada water station yang sediakan pisang, adoiii memang ambik 2 biji pisang dan makan sambil lari...sangat2 lapar waktu tu walaupun sebelum lari dah ambik power gel. Tempat sembahyang disediakan, surau tapi dah tak ingat nama tempat but kebanyakkan runner solat di hentian bus ikut mana yang sempat bila masuk waktu subuh.  

Done my run in time walaupun run app buat hal, stress jadinya sebab tak boleh check pace. Duduk lepak sekejab hilangkan penat sambil tunggu kawan2 yang lain sampai. Pegi van milo dulu ambik 2 cawan milo sejuk, nikmat tak boleh nak gambarkan...sedap giloz. Boleh repeat ambik sebab takde line, tak ramai runner yang sampai lagi kan 😶 

Official result saya 

Splits every check point, ranking sekitar below 30 runner

e-Certificate

Medal ke 3, more is coming 😸

Comments

Nurzakiah Hanum said…
wow bestnyaaaaaaaaaa
Nora Karim said…
bestnya kalau dapat join running macam ni...

Popular posts from this blog

Selsun Blue - Dandruff Treatment Shampoo

Kalau ada sapa2 yang mempunyai masalah dandruff dan rambut gugur macam saya, meh saya nak promote ini shampoo yang bagus untuk masalah2 seperti tu...Selsun Blue. dah macam2 jenis jenama shampoo dok balun sebelum ni tapi tak jugak berjaya menyelesaikan masalah kronik saya ni. street ko bila tengok ada je rambut gugur dekat lantai rumah setiap hari. kot buatnya gugur sehelai tumbuh 10 helai okay jugak kan tapi sebaliknya yang berlaku. mencuba dan terus mencuba segala jenis shampoo sehinggalah saya bertemu dengan Selsun Blue ni. 
Shampoo ni boleh didapati di Watson dan Guardian dengan harga yang agak boleh tahan la mahalnya. saya dulu berkira2 jugak nak  beli, dah la mahal buatnya tak sesuai tak ke membazir kan. takkan pulak nak mandikan kucing saya guna shampoo ni, tak patut tak patut. botol shampoo ni pun tak besar sangat ye, 200ml je.
Apa yang membuatkan saya suka sangat dengan shampoo ni, of course pada baunya yang wangi. saya memang suka shampoo yang ada unsur bau medicated ni. dan ya…

21st Century untuk daily supplement

Dari dulu lagi saya dah biasakan diri untuk mengambil supplement untuk badan cuma masa dulu2 tu selalu jugak derhakanya. alasan yang biasa sangat saya gunakan, TERLUPA nak makan. biasanya sebotol supplement tu akan makan masa yang lama untuk habis, biasanya 1/2 tahun kot. begitulah liatnya dulu2 bila masa nak makan supplement. 
Tapi tidak kini, selepas umur menginjak 3 series badan dah terasa kekurangan dari segenap sisi...supplement adalah amat penting. plus saya kini active bermarathon sana sini, berjalan sana sini, berzumba sana sini, berbootcamp sana sini...adalah amat penting untuk diri saya mengambil supplement tambahan untuk memperbaiki segala tisu2 yang rosak setiap kali badan melalukan activity yang berat. the best supplement yang biasa saya ambil adalah 21st Century, sangat berkesan untuk diri sendiri.

Am consume to this vitamins, Lecithin 1200mg, Spectrum Multivitamins & Minerals dan Maxi Cal. mudah je, dekat mana2 Watson, Guardian or any pharmacy ada jual. 

SPECTRUM MULT…

Hukum suami keluar malam

Nikah - persoalan yang diambik bulat2 (tidak ada ubah walau sedikit faktanya) dari buku ANDA BERTANYA USTAZ AZHAR IDRUS MENJAWAB BERKENAAN PERMASALAHAN SEMASA ...soalan ini berada di muka surat 93-94 dengan niat ingin berkongsi ilmu sesama kita.
Soalan
Kawan saya baru berkahwin. Suaminya suka keluar lewat malam bersama kawan-kawannya. Suaminya keluar jam 2 pagi dan pulang jam 5 pagi.
Apabila kawan saya melarang suaminya, mereka bergaduh dan suaminya berkata, "Semoga malaikat melaknat engkau." Adakah si isteri dianggap menderhaka kerana melarang suami keluar malam? Adakah perbuatan si isteri itu dilaknat Allah?
Jawapan
Suami berhak keluar rumah bila-bila masa sahaja beliau mahu dan tidak wajib suami menuruti kemahuan isterinya supaya berada di dalam rumah sahaja.
Namun, dalam rumah tangga Islam, isteri adalah penasihat. Apabila isteri melihat suatu yang tidak baik, maka tanggungjawab si isteri menasihati ataupun menegur suaminya dengan cara yang baik.
Bagi suami pula, jangan…