Skip to main content

Pas kunci rumah

Assalammualaikum semua...

Hari ini hari Khamis, sekejab saja kita dah berada di hujung minggu. Begitu pantas masa berlalu. Hari ini jugak keputusan SPM akan diumumkan. Tahun ini tiada dari ahli keluarga saya yang menunggu keputusan. Semoga kalian2 semua yang ada anak/anak saudara/sepupu/saudara mara yang mengambil keputusan hari ini agar mendapat keputusan yang cemerlang, mesti dah debor2 sekarang ni kan 😏

Menu dinner malam tadi selepas merembeskan peluh2 jantan di gym. Lepak pulak dengan kawan yang dah lama tak jumpa. Janji nak pegi gym sama lepas tu dinner sama...burn and add lemaks gitew 😐

Tak dapat lepak lama atas sebab2 tertentu, on the way balik saya singgah beli burger di Bandar Baru Ampang...ala burger sedap depan 7E tu. Burger tu untuk suami sebab dia tak makan lagi dari siang, niat di hatinya nak diet tapi lepas tu mengelupur lapar 😒

On the way balik, anak saudara called sebab nak ambik kunci rumah di Kemaman. Dia kena balik Kemaman malam tadi jugak sebab nak hantar barang, URGENT katanya. Saya terus singgah rumah ambik suami dan kami terus pergi ke Petronas Taman Melati, janji jumpa dekat sana. Rumah Kemaman tu memang macam ni keadaannya, sekadar menjadi rumah transit/persinggahan pada sesiapa ahli keluarga yang nak ke sana. Kunci rumah asyik berpindah dari tangan ke tangan 😓

Selesai semua perkara lebih kurang 12am, terus balik ke rumah. Suami ajak jugak minum dulu tapi saya dah mengantuk 😔

Comments

Jun Zie said…
681 lapor diri =)
Jun Zie said…
ANDA DI TAG =D

http://www.jun-zie.com/2017/03/the-sunshine-blogger-award-mrs-shikin.html

Popular posts from this blog

Selsun Blue - Dandruff Treatment Shampoo

Kalau ada sapa2 yang mempunyai masalah dandruff dan rambut gugur macam saya, meh saya nak promote ini shampoo yang bagus untuk masalah2 seperti tu...Selsun Blue. dah macam2 jenis jenama shampoo dok balun sebelum ni tapi tak jugak berjaya menyelesaikan masalah kronik saya ni. street ko bila tengok ada je rambut gugur dekat lantai rumah setiap hari. kot buatnya gugur sehelai tumbuh 10 helai okay jugak kan tapi sebaliknya yang berlaku. mencuba dan terus mencuba segala jenis shampoo sehinggalah saya bertemu dengan Selsun Blue ni. 
Shampoo ni boleh didapati di Watson dan Guardian dengan harga yang agak boleh tahan la mahalnya. saya dulu berkira2 jugak nak  beli, dah la mahal buatnya tak sesuai tak ke membazir kan. takkan pulak nak mandikan kucing saya guna shampoo ni, tak patut tak patut. botol shampoo ni pun tak besar sangat ye, 200ml je.
Apa yang membuatkan saya suka sangat dengan shampoo ni, of course pada baunya yang wangi. saya memang suka shampoo yang ada unsur bau medicated ni. dan ya…

21st Century untuk daily supplement

Dari dulu lagi saya dah biasakan diri untuk mengambil supplement untuk badan cuma masa dulu2 tu selalu jugak derhakanya. alasan yang biasa sangat saya gunakan, TERLUPA nak makan. biasanya sebotol supplement tu akan makan masa yang lama untuk habis, biasanya 1/2 tahun kot. begitulah liatnya dulu2 bila masa nak makan supplement. 
Tapi tidak kini, selepas umur menginjak 3 series badan dah terasa kekurangan dari segenap sisi...supplement adalah amat penting. plus saya kini active bermarathon sana sini, berjalan sana sini, berzumba sana sini, berbootcamp sana sini...adalah amat penting untuk diri saya mengambil supplement tambahan untuk memperbaiki segala tisu2 yang rosak setiap kali badan melalukan activity yang berat. the best supplement yang biasa saya ambil adalah 21st Century, sangat berkesan untuk diri sendiri.

Am consume to this vitamins, Lecithin 1200mg, Spectrum Multivitamins & Minerals dan Maxi Cal. mudah je, dekat mana2 Watson, Guardian or any pharmacy ada jual. 

SPECTRUM MULT…

Hukum suami keluar malam

Nikah - persoalan yang diambik bulat2 (tidak ada ubah walau sedikit faktanya) dari buku ANDA BERTANYA USTAZ AZHAR IDRUS MENJAWAB BERKENAAN PERMASALAHAN SEMASA ...soalan ini berada di muka surat 93-94 dengan niat ingin berkongsi ilmu sesama kita.
Soalan
Kawan saya baru berkahwin. Suaminya suka keluar lewat malam bersama kawan-kawannya. Suaminya keluar jam 2 pagi dan pulang jam 5 pagi.
Apabila kawan saya melarang suaminya, mereka bergaduh dan suaminya berkata, "Semoga malaikat melaknat engkau." Adakah si isteri dianggap menderhaka kerana melarang suami keluar malam? Adakah perbuatan si isteri itu dilaknat Allah?
Jawapan
Suami berhak keluar rumah bila-bila masa sahaja beliau mahu dan tidak wajib suami menuruti kemahuan isterinya supaya berada di dalam rumah sahaja.
Namun, dalam rumah tangga Islam, isteri adalah penasihat. Apabila isteri melihat suatu yang tidak baik, maka tanggungjawab si isteri menasihati ataupun menegur suaminya dengan cara yang baik.
Bagi suami pula, jangan…