Thursday, April 27, 2017

Kucing beranak

Assalammualaikum semua...

Anak saudara update kata kucing dia dah beranak, beranak sulung gamaknya. Keluarga saya ni kan pencinta kucing, jadi kalau takat kucing nak beranak tu tau dah nak buat/sedia apa2 yang perlu. Taklah sampai nak panggil bidan or pegi veterinary clinik, cukuplah sekadar tuan empunya kucing je jadi bidan/doctor 😷

Percaya tak kalau saya katakan yang saya pernah menyambut baby kucing. HOKEY silalah percaya, memang benar. Kucing saya ni agak mengelabah sikit bila nak bersalin sampai boleh lagi berjalan sana sini walhal anak dah separuh keluar. Mujur saya memang dah start monitor sebab dah perasan ada tanda2 yang kucing ni nak beranak hari tu...ini truly called 'bidan terjun' 😸

Ini antara pengalaman masa kucing2 saya beranak. Ada lagi kisah2 kelakar tapi lain kali lah kita cerita ye. Meh layan gambo2 anak kucing baru anak saudara saya ni...cucu baru katanya 😹

ni tengah nak meneran anak leni, air ketuban dah pecah

 ini pulak punca masalah 😺, paknya la. debar hati nak tunggu saat bini nak beranak

 kejab2 intai, pandai pulak tu selak kain penutup tu

 nah ambik...6 ekor keluar, subur benor hok tina nya pun

menguit anak ko nak...tapi ape ke pelik kaler tak sama dengan paknya 😼

1 comment:

Warisan Petani said...

Xde yang ikut kaler emaknya.

Sambal Tempoyak Pucuk Kayu

Assalammualaikum semua... Seronok la hari ini saya bersiaran di KUALA LUMPUR. Balik sekejab on biz trip, dapatlah spend time weekend de...