Monday, April 3, 2017

Majlis nikah anak saudara di Cheras

Assalammualaikum semua...

Isnin pertama di bulan April 2017, sekejapan masa berlalu dan sekarang kita sudah berapa di 2nd quarter 2017. So far apa achievement uolsss sepanjang 1st quarter. Saya tak banyak lagi yang dicapai tapi perancangan tetap berjalan seperti biasa, masih in target macam KPI jugak 😁

Nampaknya soalan wajib setiap hari Isnin, "hows your weekend"?!!!

Weekend lepas saya balik ke rumah ayah, dah lama tak balik...rasanya last balik pun raya haji tahun lepas. Itu yang terasa terpanggil2 nak balik ke sana, jadi plan adik beradik gather di rumah ayah saja. Memandangkan this year another event besar akan berlangsung which is weeding anak saudara saya, kami balik berkumpul for family meeting jugak...nak planning on agenda dan macam2 lagi. Date dah ditetapkan, plan kena betul2 sebab melibatkan 2 negara...wah budget macam nak kawin dengan anak menteri pulak πŸ˜‚

Ok, cukup sampai di sini perancangan tu, bila dah terjadi baru kita kongsi ye. Kalau dalam perancangan ni tak payah nak gebang sangat ye hakak jemah πŸ˜ƒ 

Now hakak jemah nak cerita majlis pernikahan anak saudara yang berlangsung tak berapa lama dulu. Gambo adalah berterabur, sila abaikan kalau malas nak tengok πŸ˜„ 

Majlis berlangsung di rumah perantin perempuan di Cheras, waktu tengah hari...hari Sabtu. 

Rombongan perut2 hakak jemah le ni, yang menebeng luar pagar tu jiran2 tetangga taman perumahan tu.

perantin lelaki dinikahkan sendiri oleh ayah perantin perempuan

perantin perempuan

ok, ini perantin jugak tapi dah lama sikit la...about 5 tahun lepas πŸ˜… bila perantin tinggalkan mini pelamin, jadi milik kamilah yang species pantang jumpa camera. 


color theme side perantin lelaki - dusty pink

warna rasmi akad nikah, mestilah cream or off white kan 


batal air sembahyang

color theme side perantin perempuan - dusty green

Mini pelamin didirikan di luar rumah dalam kawasan gazebo. Sepanjang acara juga berlangsung di luar rumah perantin perempuan sahaja. Tak payah nak sewa2 taman kan, taman rumah sendiri pun dah cukup elok di mata. 

muka happy sebelum nikah

list saksi majlis


hantaran ke dua belah pihak

Lepas ni menyusul pula gambo2 majlis reception sebelah perempuan yang berlangsung di keesokan harinya. 

3 comments:

Normi Nieza said...

meriahnya..:)

IQ = Iez Qis said...

cantik majlis pernikahannya, dibuat di taman rumah sendiri pun cukup cantik dan indah. memang kreatif!

Anis Azalea said...

Lepas adik beradik habis kawin, anak2 buah pulak. Kalau sempat tengokla cucu kawin pulakπŸ˜…