Friday, May 19, 2017

Stalker Cafe by Fattah Amin

Assalammualaikum semua...

Janji temu with the girls biasanya bersamaan dengan brunch time. Kali ini nak cubalah satu cafe yang hebak sangat le gamaknya tapi...

Parking senang sebab awal lagi, cafe pun baru bukak. Dapur pun baru nak warm up katanya 😎

Saya dengan suami sampai kemudian, the girls ni dah order minum tapi...ishhh nak komplen je rasanya pasal cafe ni. Mood hakak pepagi tu dah la tak berapa nak bagus, dapat cafe hampeh service macam ni...agak mengelegak jugak darah dibuatnya tapi hakak maintain senyum jah 😒

Konsep di cafe ni, order and pay at counter dan tunggu sampai pesanan di terima di tempat duduk masing2. 

Suasana susun atur cafe macam sekarang la, hipster cafe...bersih kemas. Cuma tempat kecik la, no wonder selalu nampak penuh. Service dekat cafe ni, satu perkara lagi yang menyakitkan nak komen 😔

Reen and my suami abam bolat 😘

This is what we order for drinks. Suami pilih Chocolate Brownie Frappe RM13 and saya macam biasa gadis mocha hahaha RM12. Overall menu, nothing much can choose, portion pun oklah 😞 

Ok, "thing" yang paling menyakitkan. Untuk 2 MINUMAN ni saya terpaksa menunggu lebih dari 1 hour hokey. Same goes to my friends too. Ape ke halnya pepagi baru bukak customer service dah ke laut. Nak kata customer ramai masa tu, tidak la sampai kena Q pun. Kata selalu penuh meriah, so mesti dah biasa dan service pun kena pantaskan. 

Bukan table kami saja yang komplen tapi table lain jugak. Agak kecewa la di situ, 1st visit dah hancus perseption yang indah2 tu. Terus suami band cafe ni, sorry fattah...bukan tak nak support artis malaya nak maju tapi sebab small mistake in systemwise boleh bagi impak besar on services. Itu baru order minum, kalaulah kami order dengan makanan sekali...tak tau berapa lama lagi nak kena tunggu 😠

1 comment:

IQ = Izyan Balqis said...

bila artis buka cafe memang selalu nak try tapi expectation memang selalu kelaut. Tak semua kerjaya dia boleh cuba, dan ini mungkin boleh buatkan cafe tu tutup tak lama lagi.