Friday, May 26, 2017

Teachers in family members

Assalammualaikum semua...

The mantai day...yeah. Tak sabar dah nak balik kampung petang ni. My kakak dah update menu mantai, ada rendang ayam (menu wajib), pulut kuning dengan sambal ikan bilis dan macam2 lagi. Seronoklah perut malam ni dapat makan menu2 sedap tu 😋😤

Minggu lepas 'Hari Guru'. Dalam family saya memang ada ramai guru, kakak bekas guru (dah bersara), abang dan kakak ipar juga guru. Setiap tahun mereka2 ni selalu je update aktiviti hari guru dekat sekolah diorang. Tahun ni tema pendekar2 kot, tu cuba tengok gambo kakak ipar dengan baju mengikut tema tu 😰

Jasa guru tidak akan pernah hilang kerana merekalah kita menjadi diri kita sekarang ni. 

2 comments:

Nurzakiah Hanum said...

singgah pg jumaat

Jun Zie said...

alhamdulillah.. bila ramadhan ni la kluar menu yang jarang sekali kita nak dapat.. nyum nyum =D