Skip to main content

19th Ramadhan - bila Celcom 3G down

Assalammualaikum semua...

Semalam experience line 3G Celcom down, dari 6am perasan my phone senyap sunyi tanpa WA dari boss or friends. Lama pulak tu, about 930am baru line 3G kembali bernyawa tapi data network macam tak function lagi. Baru beberapa jam takde data network, dah terasa macam LOST. Dulu2 sebelum adanya mobile network data ni, takde langsung masalah kan...orang kata kalau tak pakai handphone pun takpe. Cubalah zaman sekarang buat macam tu, tak pakai handphone...perh tak boleh imagine 😾

Semalam jugak saya balik lewat, keluar office by 6pm. Mengadap la jalan jammed tapi dah agak kurang jugak. Rata2 orang start keluar office 430pm kan, by the time saya balik tu orang dah kebanyakkanya sampai ke destinasi masing2. Singgah Ampang Point beli groceries sikit untuk nak masak juadah berbuka yang terang2 dah lewat 😿

Biar lewat dari tak masak langsung kan, iolsss pun berbuka dalam bus sambil korek hidung 🙆

Beberapa hari yang lepas ada lalu di kawasan Danau, lalulah jugak depan kedai makan William Corner tu tapi macam dah bertukar owner je nampaknya. Sekali pandang dah macam kedai mamak je, dah tutup ke kedai William tu?!!!

teringat pulak soda herb, rata2 dah banyak yang jual air gaya gini dekat bazaar  

Makaroni cheese, saja hakak mengimbas menu pilihan tetap setiap kali datang makan dekat kedai pak william ni 🙈 Tak payah nak keliur sangat ye, dah 10 malam terakhir Ramadhan ni takkan tak jitu diri menahan dari lapar dan dahaga kot...

Comments

IQ tak ada efek sangat dengan celcom walaupun pakai celcom, sebab internet pakai digi. heeee
Nour Adieb said…
betul, dalam jam 9 lebih baru line celcom ok

Popular posts from this blog

Selsun Blue - Dandruff Treatment Shampoo

Kalau ada sapa2 yang mempunyai masalah dandruff dan rambut gugur macam saya, meh saya nak promote ini shampoo yang bagus untuk masalah2 seperti tu...Selsun Blue. dah macam2 jenis jenama shampoo dok balun sebelum ni tapi tak jugak berjaya menyelesaikan masalah kronik saya ni. street ko bila tengok ada je rambut gugur dekat lantai rumah setiap hari. kot buatnya gugur sehelai tumbuh 10 helai okay jugak kan tapi sebaliknya yang berlaku. mencuba dan terus mencuba segala jenis shampoo sehinggalah saya bertemu dengan Selsun Blue ni. 
Shampoo ni boleh didapati di Watson dan Guardian dengan harga yang agak boleh tahan la mahalnya. saya dulu berkira2 jugak nak  beli, dah la mahal buatnya tak sesuai tak ke membazir kan. takkan pulak nak mandikan kucing saya guna shampoo ni, tak patut tak patut. botol shampoo ni pun tak besar sangat ye, 200ml je.
Apa yang membuatkan saya suka sangat dengan shampoo ni, of course pada baunya yang wangi. saya memang suka shampoo yang ada unsur bau medicated ni. dan ya…

21st Century untuk daily supplement

Dari dulu lagi saya dah biasakan diri untuk mengambil supplement untuk badan cuma masa dulu2 tu selalu jugak derhakanya. alasan yang biasa sangat saya gunakan, TERLUPA nak makan. biasanya sebotol supplement tu akan makan masa yang lama untuk habis, biasanya 1/2 tahun kot. begitulah liatnya dulu2 bila masa nak makan supplement. 
Tapi tidak kini, selepas umur menginjak 3 series badan dah terasa kekurangan dari segenap sisi...supplement adalah amat penting. plus saya kini active bermarathon sana sini, berjalan sana sini, berzumba sana sini, berbootcamp sana sini...adalah amat penting untuk diri saya mengambil supplement tambahan untuk memperbaiki segala tisu2 yang rosak setiap kali badan melalukan activity yang berat. the best supplement yang biasa saya ambil adalah 21st Century, sangat berkesan untuk diri sendiri.

Am consume to this vitamins, Lecithin 1200mg, Spectrum Multivitamins & Minerals dan Maxi Cal. mudah je, dekat mana2 Watson, Guardian or any pharmacy ada jual. 

SPECTRUM MULT…

Hukum suami keluar malam

Nikah - persoalan yang diambik bulat2 (tidak ada ubah walau sedikit faktanya) dari buku ANDA BERTANYA USTAZ AZHAR IDRUS MENJAWAB BERKENAAN PERMASALAHAN SEMASA ...soalan ini berada di muka surat 93-94 dengan niat ingin berkongsi ilmu sesama kita.
Soalan
Kawan saya baru berkahwin. Suaminya suka keluar lewat malam bersama kawan-kawannya. Suaminya keluar jam 2 pagi dan pulang jam 5 pagi.
Apabila kawan saya melarang suaminya, mereka bergaduh dan suaminya berkata, "Semoga malaikat melaknat engkau." Adakah si isteri dianggap menderhaka kerana melarang suami keluar malam? Adakah perbuatan si isteri itu dilaknat Allah?
Jawapan
Suami berhak keluar rumah bila-bila masa sahaja beliau mahu dan tidak wajib suami menuruti kemahuan isterinya supaya berada di dalam rumah sahaja.
Namun, dalam rumah tangga Islam, isteri adalah penasihat. Apabila isteri melihat suatu yang tidak baik, maka tanggungjawab si isteri menasihati ataupun menegur suaminya dengan cara yang baik.
Bagi suami pula, jangan…