Wednesday, June 14, 2017

19th Ramadhan - bila Celcom 3G down

Assalammualaikum semua...

Semalam experience line 3G Celcom down, dari 6am perasan my phone senyap sunyi tanpa WA dari boss or friends. Lama pulak tu, about 930am baru line 3G kembali bernyawa tapi data network macam tak function lagi. Baru beberapa jam takde data network, dah terasa macam LOST. Dulu2 sebelum adanya mobile network data ni, takde langsung masalah kan...orang kata kalau tak pakai handphone pun takpe. Cubalah zaman sekarang buat macam tu, tak pakai handphone...perh tak boleh imagine 😾

Semalam jugak saya balik lewat, keluar office by 6pm. Mengadap la jalan jammed tapi dah agak kurang jugak. Rata2 orang start keluar office 430pm kan, by the time saya balik tu orang dah kebanyakkanya sampai ke destinasi masing2. Singgah Ampang Point beli groceries sikit untuk nak masak juadah berbuka yang terang2 dah lewat 😿

Biar lewat dari tak masak langsung kan, iolsss pun berbuka dalam bus sambil korek hidung 🙆

Beberapa hari yang lepas ada lalu di kawasan Danau, lalulah jugak depan kedai makan William Corner tu tapi macam dah bertukar owner je nampaknya. Sekali pandang dah macam kedai mamak je, dah tutup ke kedai William tu?!!!

teringat pulak soda herb, rata2 dah banyak yang jual air gaya gini dekat bazaar  

Makaroni cheese, saja hakak mengimbas menu pilihan tetap setiap kali datang makan dekat kedai pak william ni 🙈 Tak payah nak keliur sangat ye, dah 10 malam terakhir Ramadhan ni takkan tak jitu diri menahan dari lapar dan dahaga kot...

3 comments:

IQ = Izyan Balqis said...

IQ tak ada efek sangat dengan celcom walaupun pakai celcom, sebab internet pakai digi. heeee

Nurzakiah Hanum said...

macam2

Nour Adieb said...

betul, dalam jam 9 lebih baru line celcom ok