Tuesday, July 4, 2017

10th Syawal - Wajah cucu di hari raya

Assalammualaikum semua...

Ada cucu?!!! Yes saya dah ada cucu. Yang immediate punya cuma sorang ni saja. Yang lain2 tu pangkat cucu jugak tapi tak close sangat sampai nama pun saya tak tau. Itu yang selalu keluar pertanyaan "ko ni cucu belah mane?" 😎 Sungguh tau, saya kalau tak kenal ni memang maleh nak mengenal pun.

But not this cucu's, sentiasa menjadi menawar hati di kala sepi gitu. Kalau dapat bercakap, seketul2 ayatnya keluar. Ariq berhari raya tahun ni di Kedah, rumah nenek sebelah maknya. Pagi2 raya dah buat video call, sibuk nak ucap selamat hari raya...kata dah budak ni kalau dapat bercakap memang sukalah.   

Seharian beraya, berjalan sana sini...masuk kereta terus lelap. Dapat air-cont lagi.

Ini di rumah yang terakhir beraya, dah off batery dari awal sampai sampai ke balik. Kira bising macam mana pun dah tak kisah lagi 😏

Tak sabar nak gomol budak ni weekend nanti. Another cucus is coming in, counting month dah sekarang ni...another boy perhaps 😘