Skip to main content

Melawati Run 2018

Assalammualaikum semua...

1st run this year 2018. Fresh start after long break, almost 3 month w/out any long run or even traning. Setakat less than 10km tu ada la tapi nak dapat seminggu sekali tu agak mencabar jugak. Adalah alasannya here and there tapi saya akan perbaiki/susun semula jadual hidup. This is the one activity yang saya suka, so takde alasan lain untuk satisfied kan kepuasan diri sendiri kan. 

For the fresh start, saya nak mula dengan short KM. Tak berapa berani nak go for long run, kang hakak pancit di tengah jalan pulak 😌 Melawati Run 2018 adalah pilihan.

Pernah sertai event ni in 2015 kalau tak salah, and now join semula. Banyak improvement dari last event tapi ada jugak hiccup sana sini, tak perlu reveal...bukan kita organizer berbayar pun 😁

Details event : Melawati Run 2018
Date                : 07th January 2018
Venue             : Lorong Serawak (Main entrance Melawati Mall)
Catagory        : 15KM Women Open

Siapa tinggal area Melawati tau la route dekat situ macam mana kan, hill all over the track...mendaki turun, mendaki turun sampai la ke garisan penamat. Last 5KM mendaki near tu water damp terus hancus pace saya 😂

Anyhow, adalah agak memalukan kalau tak habiskan perjuangan kan. Manage to finish in 

01:45:37
Ranking in Category : 37/168

Its worth it after resting lama, terasa kepuasan. No pain no gain kan. Bib no tu takde nama sebab register last minutes jugak event ni, seminggu sebelum kalau tak salah.   

Official result dan e-cert dah attached. More run after this, inshaAllah 😃

Comments

dear anies said…
laaa awat x singgah umah sy minum air lps lari ;-)
Azura Aziz said…
tq singgah blog Qekra ;)
wah bestnya dapat lari-lari ni..
umi alya said…
Kalau akak le, pengsan tengah jalan dah tu, stamina tak kuat, kihkihkih..
MiYOKO SuKi said…
good job...sy tgk cik abg dok join maraton...sy tak tau bile nk join...haaha
fiza linolie said…
Huhu... Lama tak joined. Best dpt joined. Rasa2 kalau fiza joined mesti semput. Huhu...

Popular posts from this blog

Selsun Blue - Dandruff Treatment Shampoo

Kalau ada sapa2 yang mempunyai masalah dandruff dan rambut gugur macam saya, meh saya nak promote ini shampoo yang bagus untuk masalah2 seperti tu...Selsun Blue. dah macam2 jenis jenama shampoo dok balun sebelum ni tapi tak jugak berjaya menyelesaikan masalah kronik saya ni. street ko bila tengok ada je rambut gugur dekat lantai rumah setiap hari. kot buatnya gugur sehelai tumbuh 10 helai okay jugak kan tapi sebaliknya yang berlaku. mencuba dan terus mencuba segala jenis shampoo sehinggalah saya bertemu dengan Selsun Blue ni. 
Shampoo ni boleh didapati di Watson dan Guardian dengan harga yang agak boleh tahan la mahalnya. saya dulu berkira2 jugak nak  beli, dah la mahal buatnya tak sesuai tak ke membazir kan. takkan pulak nak mandikan kucing saya guna shampoo ni, tak patut tak patut. botol shampoo ni pun tak besar sangat ye, 200ml je.
Apa yang membuatkan saya suka sangat dengan shampoo ni, of course pada baunya yang wangi. saya memang suka shampoo yang ada unsur bau medicated ni. dan ya…

21st Century untuk daily supplement

Dari dulu lagi saya dah biasakan diri untuk mengambil supplement untuk badan cuma masa dulu2 tu selalu jugak derhakanya. alasan yang biasa sangat saya gunakan, TERLUPA nak makan. biasanya sebotol supplement tu akan makan masa yang lama untuk habis, biasanya 1/2 tahun kot. begitulah liatnya dulu2 bila masa nak makan supplement. 
Tapi tidak kini, selepas umur menginjak 3 series badan dah terasa kekurangan dari segenap sisi...supplement adalah amat penting. plus saya kini active bermarathon sana sini, berjalan sana sini, berzumba sana sini, berbootcamp sana sini...adalah amat penting untuk diri saya mengambil supplement tambahan untuk memperbaiki segala tisu2 yang rosak setiap kali badan melalukan activity yang berat. the best supplement yang biasa saya ambil adalah 21st Century, sangat berkesan untuk diri sendiri.

Am consume to this vitamins, Lecithin 1200mg, Spectrum Multivitamins & Minerals dan Maxi Cal. mudah je, dekat mana2 Watson, Guardian or any pharmacy ada jual. 

SPECTRUM MULT…

Hukum suami keluar malam

Nikah - persoalan yang diambik bulat2 (tidak ada ubah walau sedikit faktanya) dari buku ANDA BERTANYA USTAZ AZHAR IDRUS MENJAWAB BERKENAAN PERMASALAHAN SEMASA ...soalan ini berada di muka surat 93-94 dengan niat ingin berkongsi ilmu sesama kita.
Soalan
Kawan saya baru berkahwin. Suaminya suka keluar lewat malam bersama kawan-kawannya. Suaminya keluar jam 2 pagi dan pulang jam 5 pagi.
Apabila kawan saya melarang suaminya, mereka bergaduh dan suaminya berkata, "Semoga malaikat melaknat engkau." Adakah si isteri dianggap menderhaka kerana melarang suami keluar malam? Adakah perbuatan si isteri itu dilaknat Allah?
Jawapan
Suami berhak keluar rumah bila-bila masa sahaja beliau mahu dan tidak wajib suami menuruti kemahuan isterinya supaya berada di dalam rumah sahaja.
Namun, dalam rumah tangga Islam, isteri adalah penasihat. Apabila isteri melihat suatu yang tidak baik, maka tanggungjawab si isteri menasihati ataupun menegur suaminya dengan cara yang baik.
Bagi suami pula, jangan…