Monday, January 8, 2018

Melawati Run 2018

Assalammualaikum semua...

1st run this year 2018. Fresh start after long break, almost 3 month w/out any long run or even traning. Setakat less than 10km tu ada la tapi nak dapat seminggu sekali tu agak mencabar jugak. Adalah alasannya here and there tapi saya akan perbaiki/susun semula jadual hidup. This is the one activity yang saya suka, so takde alasan lain untuk satisfied kan kepuasan diri sendiri kan. 

For the fresh start, saya nak mula dengan short KM. Tak berapa berani nak go for long run, kang hakak pancit di tengah jalan pulak 😌 Melawati Run 2018 adalah pilihan.

Pernah sertai event ni in 2015 kalau tak salah, and now join semula. Banyak improvement dari last event tapi ada jugak hiccup sana sini, tak perlu reveal...bukan kita organizer berbayar pun 😁

Details event : Melawati Run 2018
Date                : 07th January 2018
Venue             : Lorong Serawak (Main entrance Melawati Mall)
Catagory        : 15KM Women Open

Siapa tinggal area Melawati tau la route dekat situ macam mana kan, hill all over the track...mendaki turun, mendaki turun sampai la ke garisan penamat. Last 5KM mendaki near tu water damp terus hancus pace saya 😂

Anyhow, adalah agak memalukan kalau tak habiskan perjuangan kan. Manage to finish in 

01:45:37
Ranking in Category : 37/168

Its worth it after resting lama, terasa kepuasan. No pain no gain kan. Bib no tu takde nama sebab register last minutes jugak event ni, seminggu sebelum kalau tak salah.   

Official result dan e-cert dah attached. More run after this, inshaAllah 😃

5 comments:

dear anies said...

laaa awat x singgah umah sy minum air lps lari ;-)

Azura Aziz said...

tq singgah blog Qekra ;)
wah bestnya dapat lari-lari ni..

umi alya said...

Kalau akak le, pengsan tengah jalan dah tu, stamina tak kuat, kihkihkih..

MiYOKO SuKi said...

good job...sy tgk cik abg dok join maraton...sy tak tau bile nk join...haaha

fiza linolie said...

Huhu... Lama tak joined. Best dpt joined. Rasa2 kalau fiza joined mesti semput. Huhu...