Monday, March 5, 2018

Wedding last weekend

Assalammualaikum semua...
 
Last Saturday attend wedding my office buddy at Glenmarie Golf Club Shah Alam. So teruja for this invitation sebab boleh jumpa kawan2 lain yang definitely dah lama tak jumpa. Saya kan dah jauh dari office KL, saat2 macam ni memang sentiasa di tunggu. Apa orang kata, its good time to get together gitew.

Saya dan suami sampai about 10-15mins perantin naik atas pelamin, masuk2 hall je dengar doa sedang dibaca. Lega rasa hati, ingatkan kami dah lewat sangat tiba...biasalah my suami kan bukan planner yang bagus, setiap kali lambat memang confirm berpunca dari dia mihmihmih. Mujur lagi masa sampai club, still ada reception yang menjaga...if not terkapai2 mencari meja sendiri.

Majlis memang pantas berlalu, by 10pm tetamu dah mula beredar pulang...saya still luangkan masa bergambar2 dari meja makan sampai ke pelamin. Suami tetap tunggu dengan setia, nak wat macam mana kan...dia takde geng sembang. Lepas habis sesi bergambar, terus je pulang.

Sampai Ampang about 11pm, masih awal kata suami lalu terus ajak dating minum coffee dekat Mc Café Ampang. Minum coffee je sebab desert dekat Mc Café ni tak berapa nak kena dengan tekak, jadilah dari takde langsung kan. After that terus balik rumah.
 
Ini gambar bukan gambar majlis last weekend tapi majlis anak saudara my friend, majlis dah lama...mau dah 2 tahun kot. Perantin ni pun anak dah besar hahaha. Tapi nak citer la, sedapnya lahai lauk dekat Glenmarie Golf Club tu. Ada kari kambing tu, teringat2 sedapnya sampai sekarang. Selected of food jugak berpadanan, kuih muih pun sedap2 sampai suami beria makan kuih koci 3 ketul. Finger bite size tapi kalau dah sedap takdenya nak makan seketul kan. Cuma desert kacang hijau maneh aiiiii, nak naik pelamin kot tukang masaknya ni.
 
Overall segalanya baik2 saja, hope perantin berbahagia sehingga ke jannah inshaAllah.

Gambo perantin malam Sabtu pun tak transfer lagi, saya up gambo lama je la ek...aci kan. Gambo dengan my best friend on her nephew wedding dekat Melawati if not mistaken. Ahad tak banyak rancangan sebab petang dah nak fly back to Johor. Suami pulak tak berapa sihat malamnya lalu makan ubat demam. Terus siang hari minggu bangun lewat, 2pm kot baru bangun. Saya ni malaslah nak kejut2 orang tengah tido, mau mengamuk bergaduh tak pepasal nanti. Result nya, saya tak sempat nak drop luggage...mujur saja beg ringan. Makanya jangan berani lagi nak cuba keluar rumah 3pm sedangkan boading time 445pm huhuhu. Kalau dari Seremban memang sangat sempat tapi kalau dari Ampang, memang gampang   

3 comments:

Normi Nieza said...

sdapnya mkn lauk kenduri..:)

E'in said...

salah satu yang bestnye bile pegi kenduri kawen nie, dah macam mini reunion kan.. hihi

Azura Aziz said...

sesekali makan lauk kenduri pengantin sedapkan hehehe...