Wednesday, April 11, 2018

Kulcats Barrio TTDI

Assalammualaikum semua...

TTDI sampailah area The Strand adalah tempat wajib bertandang setiap kali weekend untuk saya dengan suami, kami memang suka la berpeleseran dekat area sini. Bukan takat saya saja tapi almost semua anak2 buah abang kakak sepupu2 pun melepak dekat area sini jugak.

Last Saturday we had dinner dekat Kulcats Barrio TTDI, lebih kepada carbo loading sebab next day saya ada run event Standard Charted. Apa yang boleh saya katakan tempat ini lebih kepada tempat "hipster hangout" place. Jangan risau, bukan setakat youngsters saja tapi ada jugak familys yang lekaping 😀 Kedai biasa2 je deko, takdelah fancy sangat...syok sikit nak lepak lelama. 

Pilihan menu lebih kepada western style. Desert pun ada kalau takat nak layan kopi + desert saja. Cuma kali ni saya mai tak order desert, kami nak jadi carnivor 😂 Service tip top bak hang 👍 and antara menu yang kami order...  

BBQ Beef Bacon Burger - RM24

Quesa Chicken - RM21

Lemon Grass & Lemon Tea - RM7/pot

Anyway, apa makna 'kulcats' 😸

Nak ke tempat ini senang baitu. Type je nama kedai dekat waze app, sampai lah korang nanti depan kedai ni 😁 Nak brutal cari tanpa app pun takpe cuma kena melilau sikit coz kedai ni hat belakang2 lorong. Nak address, meh kami bagi;

Kulcats Barrio
35 Lorong Rahim Kajal 13
Taman Tun Dr Ismail
Tel: 03-77333420

Dengarnya owner kedai ni antara rakan kongsi muda mudi, bagus bai...muda2 dah boleh usahakan sebuah kedai makan. Semoga perniagaan korank bertambah maju lagi, chaiyok 🙌

4 comments:

Normi Nieza said...

uikss..sdap tu..:)

MiYOKO SuKi said...

bestnye western kt sini...sis msk SCKL run tu ke....lps ni, sy nk target run yg jrk jauh plak.

aizamia 3 said...

Nampak menarik.. pasti sedap ni..
Moga perniagaan tuan punya kedai Kulcats Barrio tu semakin maju dan dipermudahkan rutin harian deme.. Aamiin.

dear anies said...

cawan kecik tu rm7 ann? mak aiii