Thursday, December 6, 2018

Wednesday, 05 December 2018

Assalammualaikum semua...

Hari ni bersiaran di Kuala Lumpur. Seronok la haiiii balik ke rumah walaupun hanya untuk 2 malam saja on business trip 💃🙌

Hari ini sudah mau kembali semula ke Johor, flight malam nanti. Keluar rumah dengan suami about 730am, seronoklah sekarang ni cuti sekolah...perjalanan dari rumah ke office kurang dari 30mins perjalanan saja. Masih tak boleh nak faham, kenapa kalau musim sekolah je perjalanan yang serupa tapi ambik masa lebih dari 1 jam, cannot brain at all 😶

Tak beli breakfast walaupun berkira2 jugak asalnya nak singgah beli kopi ke tidak. Sudahnya about 11am dah kebuluran. Turun bawah sama teman untuk temanin dia ke kedai cermin mata beli contact lenses, emergency sebab lense dia dah terkoyak. Alang kepalang turun langsung saja saya beli makanan untuk lunch, tapau Udon dekat Family Mart. Benda tengah viral katanya, malas nak beratur panjang kalau dah sampai lunch hour nanti. Tengah takde orang tu lah masa yang paling di tunggu2 pun. 

Dalam waktu lunch tu dapat pulak roti Roti Boy, rindu betul dengan bau kopi roti ni...rezeki Alhamdulillah. Simpan buat makan during kopi time petang, perangat bagi panas semula yammeh.

By 515pm off from office, terus balik ke rumah untuk refresh sekejab. Suami just tunggu dalam kereta je. Terus keluar semula after that and dinner. By 730pm terus ke ERL station, sudah mau pulang via flight 930pm. Tapi geram la sebab flight delayed, mujur 1/2 jam je but STILL delayed 😣

La ni selamat sampai ke residence tepat 12am. Mata dah segar bugar tak boleh nak tidur. Okay ON laptop, update entry ni sambil layan movie ape tah dekat Fox Movies channel. Hope another 10 mins mata boleh mengantuk semula 🙊 

Itu je kejadian sepanjang hari ni, jumpa lagi 🙋  

bihun kari menu dinner tadi, sedap kalau tambah dengan sambal cili tu

4 comments:

Normi Nieza said...

sdap plk nampak bihun kari tu..:)

dear anies said...

kejap nau ann... dok laa lama sket hehehehe

Maria Firdz said...

Lapar pula tengok bihun kari tu...

Nina Mads said...

betul sampai skrg tak faham asal cuti sekolah tak jem.. haha

Sunday, 10th Feb 2019

Assalammualaikum semua... Tidak kemana mana, hanya lepak rehat dalam bilik saja. Turun ke lobby sekitar 11am untuk bagi laluan housekee...