Thursday, September 30, 2021

Fasa 3 Pemulihan - 1 Oktober 2021 bagi kawasan KL, Selangor & Putrajaya

Assalammualaikum semua...

Not much kot KEISTIMEWAAN untuk Fasa 3 ni. 

Kawalan pergerakan - masih lagi boleh merentas daerah tapi terbuka untuk yang tidak complete vaccination juga. Untuk merentas negeri masih perlukan surat pengesahan Polis walaupun fully vaccinated.

Sukan & rekreasi - yang ni best, boleh lari with 'no limit time'. Macam sebelum ni hanya dibenarkan dari 6am - 10pm. 

Ini je lah yang menarik dan ditunggu, yang lain tu tak beri impak besar pada kami. Apa apa pun, alhamdulilah dah boleh masuk ke Fasa 3 dan inshaAllah ke fasa yang seterusnya. Tapi tolong jangan pulak balik semula ke MCO, tak mampu dah nak lalui proses BERKURUNG sekali lagi.

Bagi meraikan KL, Selangor & Putrajaya beralih ke Fasa 3...kami belanja tekak kami sendiri dengan makan donut. Hover la pulak kan, tapi takpe tekak sendiri jugak yang nak makan. Lamo den ngidam ni tau...sampai mimpi 😂

8 comments:

babYpose said...

Alhamdulillah, lega baca pun rasa nak buat sambutan, sesama sendiri pun jadi, sedap donut, teringin pula.

Syaz Rahim said...

Alhamdulillah :)

Abam Kie said...

Yg best di KL tu masjid ikut kapasiti sebenar. Di kelantan ni masih 40 org jemaah je...huhuhuhu...

Azhafizah MN said...

Alhamdulillah dah beralih ke fasa 3. Banyak kelonggaran juga dalam fasa 3 ni. Sedapnya menjamu selera deengan donut donut comel tu.

Tengku Sofia said...

Alhamdulillah, moga pandemik ni cepat habis dan kita dapat hidup seperti biasa

Ammi said...

Yolah.. Makanlah nak. Lopeh makan poielah berlari yo

Suria Amanda said...

Bila la keadaan kembali pulih kan...rindu nak lepas bebas macam dulu

Nina Mads said...

Alhamdulillah dh boleh rentas negeri ni.. boleh makan sedap2