Sunday, November 14, 2021

Juice for live

Assalammualaikum semua...

Duduk di rumah saja, malam tadi baru sampai dari Seremban. Luang masa sambil layan movie, baca buku + tunggu email urgent papers for approval jugak. Kalau kerja memang 24/7, entah bila nak habis pun tak tau...tunggu pencen je la kot nanti.

Tinggalkan citer pasal kerja, tak penting pun. Kami masih mengekalkan amalan minum fresh juice setiap hujung minggu terutama selepas balik dari jogging. Guna saja any fruits/vege yang ada dalam simpanan then blend together with basic ingredient macam halia, lemon + honey.   
Kami juga amalkan minuman jus untuk kesihatan jantung, yang ada halia, bawang putih, honey dengan apple cider tu. Selalunya buat sendiri saja dan kalau tak sempat, minta kakak buatkan. Ini memang amalan setiap pagi. Ramai dalam keluarga kami yang ada masalah jantung, takut jugak. Bila semua adik beradik amalkan, kami pun ikut sama...kita tak tau untung nasib diri kan. Lebih baik mengelak dari mengubati. Lagi pun jus ni sedap, pedas2 manis gitew...sedap diminum sejuk 😋
💗

7 comments:

Warisan Petani said...

kesihatan jantung memang perlu diutamakan

zila norazila said...

Sedapnye fresh juice tu..

Ujie Othman said...

Bagus ni Ann. Cuma nak buatnya tu kadang malas..akak la 😄

Etuza said...

Subanhanllah sedap nampak..sesuai dengan pada tekak berusia ni

mrhanafi.com said...

yang penting benda yang berkhasiat dan sedap..

tekak boleh terima itu dah kira bagus

Abam Kie said...

kena minum jus untuk penjagaan jantung secara sihat. x mahu ambik ubat2 hospital dah....

Unknown said...

Interactive LED Flat Panel