Wednesday, August 18, 2010

Berbuka puasa di gerai

Rutin harian aku tetap sama, tak kiralah bulan puasa sekali pun. Geng2 lain berduyun2 balik kol 4pm, aku tengok jer...hampessss betul. Bossss, tolonglah balik awal, ai ni nak kene masak tauuu.... Eh masak ker aku?!!

Waktu rasmi aku balik setiap hari dalam bulan puasa ni kol 6pm to 6.30pm, kengkadang tu mau lajak sampai kol 7 jugak. Klu cam ni tak guna kluar circular balik kol 4pm, bagi akulah tapi horeyyy bagi geng2 aku yang lain. Amatlah payah untuk aku merasa balik seawal kol 4pm tu, melainkan klu boss aku ni cuti ker @ away dari office....huhuhu sadissss sungguh.

Bila masa balik lewat, tak sempat nak beli makanan dkt param...gerai pun jadilah. Janji aku bleh berbuka puasa dengan aman, tanpa ganguan telephone ker ape bagai. Bukan ape, kadang2 tu boss aku ni weng weng jugak...g call aku during berbuka, tekanan perasaan melampau aku jadinya.

Please boss, give me a break!!!



Sekali sekala tak salahkan makan dkt gerai, bukan aku tak biasa melepak dkt gerai ni. Makanan sedap nok...mai datang melepak sama dkt gerai belakang tabung haji lama, sebelah bangunan UMNO. Tu mmg pot shrek tengok bola, siap ade geng2 sekolah lama dia dl lagi dkt situ.
Gambo2 tu, menu semalam yer. Petang semalam aku balik lambat, so sebat jer pegi makan dkt sana. Walaupun makan nasi, aku tetap rasa yang badan aku dah mengurus muahahaha...mak suka tuhhh.

2 comments:

Mimy Hamid said...

giler tul bos..hiayakkk nanti kawen camno...eheh takpe shrek leh masak..huh

Eri-chan said...

kegilaan bekerja....
shrek kan ada duty roster nanti leh ler dia amik shift masak..haha