Sunday, October 3, 2010

Kalau diberi peluang untuk ubah peraturan di tempat kerja...emmm

Menarik sungguh topic ni, "Kalau diberi peluang untuk ubah peraturan di tempat kerja". dan2 tu jugak aku ni ha ade lest bagai dalam kepala.

1. Parking - company harus menyediakan parking yang banyak untuk staff dan secara FOC lagi kepada semua pekerja bangunan tu jer...takde istilah tumpang2 parking untuk office bangunan sebelah. dan kenderaan pulak di jamin selamatlah weh...jgn plak nanti tayar kereta ilang plak.

2. Flexi working hour - staff boleh masuk office ikut masa masing2 tapi dengan syarat staff kena masuk office jugaklah, nnt ada pulak yang tak masuk langsung susah plak...tu baru betul2 sukati jer. bukan apa, malaslah pepagi ni nak meredah jam bagai, buang masa dengan minyak jer kan.

3. Work station - staff boleh dapat ruangan tempat kerja yang luas, tak perlu berlaga2 bontot dengan orang lain.

4. Entertaiment - yokkk kan kalau company ada menyediakan LCD TV untuk tengok movie ke drama bersiri kartun hihihihi. dah bosan asyik tengok CNN je.

5. Pantry - sediakan pantry girl yang boleh buatkan segala minuman makanan yang kita nak makan, concept order aja.

6. Toilet - selain toilet bowl dengan shower, company sediakan jugak tempat sauna, stimming room, jacuzzi....wah vasss

7. Gym - sediakan kelengkapan yang canggih manggih dalam gym tu, kalau sediakan peralatan Ogawa pun seyokkkk jugak muahaha.

8. Transportation - pada staff yang tidak membawa kenderaan ke tempat kerja, company sediakan transport untuk ambik and hantar sampai depan rumah. pada staff yang bawak kenderaan sendiri, petrol dan service di tanggung oleh company.

Uishhh manyak betul ketekaknya kan...ni kalau CEO aku nampak ni, soheh2 daring tajam menikam ko.

PS : bersyukurlah dengan apa yang kita perolehi sekarang ni yer...as long as rezeki halalan toiyeba, insyaAllah

3 comments:

Eri-chan said...

ngko..permintaan tak hagak2..hahaha...kalau ada bos cenggini, berebut2 lak org nak masuk jadi pekerja dia..huahua..

Mimy Hamid said...

no.1, no.2 tu opis dah praktis...tapi tetap nan ado..tu la bersyukur apa ada

Ann Ishak said...

anis - tau takpe, tu yang tak boleh langsung bagi staff buat pilihan hahahaha