Sunday, November 7, 2010

Persandingan yang di tunggu

Tersergam indah pelamin menanti ketibaan pasangan mempekai duduk di singgah sana ni. lepas majlis akad nikah, sekarang ni pulak majlis bersanding. semuanya berlaku dalam hari yang sama and semuanya berjalan lancar takde insiden pengantin lambat bagai.

Tepat 1pm, paluan kompang bergema dekat pekan ni...menandakan ketibaan mempelai. masa kompang dok pung pang tu aku pun tak sampai lagi...tengah memanjangkan badan dekat home stay kitorang tu lah...penat weh lama duduk dalam surau masa akad nikah tu. bila dah dengar bunyi kompang, bergumpita semua nak pegi umah pengantin perempuan pulak. umah pengantin pun tak jauh dengan homestay ni...walking jer boleh sampai. sampai2 tu orang semua tengah tengok pengantin atas pelamin, ditepung tawarkan.

Adoiii cantik kek ni tapi rasa tak tau pulak.

Dah sampai masa untuk mengadap santapan...wah sedap2 jer

Mak pak pengantin duduk satu sebelah menyebelah pengantin sama jugak dengan adik beradik aku jugak. tapi aku dengan shrek tak duduk satu meja dengan pengantinlah, cuma duduk sebelah meja jer. tapi yang bestnya walaupun meja sebelah, aku dengan shrek dapat jugak makanan pengantin ko... abg ipar merangkap pak pengantin dok sibuk past2 lauk dekat big giant ni (shrek)....syok weh dapat makan ayam golek sampai orang semua dah abis makan tapi kitorang tak sudah2 lagi.

Bergambar bersama dengan keluarga tercinta

mak pak teringin nak naik pelamin balik kih kih kih

Semoga berbahagia selalu, hubungan kekal selamanya. bergaduh tu mesti ada dalam hidup berumah tangga ni...yang penting sifat tolah ansur, maaf memaafi, saling percaya mempercayai sesama sendiri dan yang paling penting sekali SETIA...jangan ada dusta

Inilah dia anak buah aku yang pertama sekali...pengantin tu adik dia. dia ni tak tau bila lagi tapi dengar2nya dah ada marka lalalala. bagi laluan maksu dulu no...awk lepas tu pulak. dahlah adik ko melangkah aku ni...lawan tokey betul budak tuh.

maksu nak jugak gambo dengan pengantin

kak jay dah macam orang dapur jer aku tengok...nasib baik abang iparku maintain

3 comments:

Eri-chan said...

pelamin dia cantik
aku suker nokk
ko punya nanti harus gempak!

Mimy Hamid said...

tang makan bagi kat shrek yer pandai si abg ipar...hahaha

Ann Ishak said...

eri - memang pelamin dia cantik nok, aku punye nanti biasa2 jer hihihihi

mimy - dah lama diorang practic kan, tu yang tambah besauuuu