Monday, December 13, 2010

Barang atas dulang

Selama ni aku buat tak tau jer pasal barang hantaran, ater saja nak menunggu Year End Sale (YES) baru nak mulakan acara shopping barang2 hantaran. masuk jer bulan Nov yang lepas, aku bagi full swing balik for acara2 mencari menghabiskan duit ni. heiiiiiiiiii kenapalah perlu ada hantaran ni, menyusahhhhkan aja. kan molek tak payah ada hantaran2 ni. tapi tak bolehhhh der, nilah kalau dah ikut sangat adat, sampai dah jadi perkara wajib @ mesti buat hantaran kedua2 belah pihak nih.

panjang muncung ko menulis tu shrek...apa yang ko tulis...?!!
tulis list hantaran daaaaaaaaa

Nak jadikan cerita pulak, aku berdua dengan shrek belumlah merancang apa2 untuk hantaran kita2 orang ni nanti. jenuhlah nak bagi apa kat abg besar dengan akak merah ni kan. sekali aku letak harga untuk setiap barang yang nak beli tu mestilah tak lebih dari RM200 yer. bukannya ko nak pakai barang2 tu nanti seumur hidupkan, ater ikut peredaran masa tapi maybe simpanan yang kekal abadi bolehlah. pada aku itu momantaiiiiiiii memang aku ni kuat menyimpan barang okay sampaikan makanan pun aku boleh simpannnn lama. BFF aku memang tau sangatlah perangai aku yang ni. tak boleh ubah babe, dah bawak sejk dari azali lagi.

list yang dah siap

Berbalik pada barang hantaran tadi, mulanya we decide nak buat 7 balas 5 dulang jer...punyalah list down the list cantekkkkkkk punya. pegi beli barang, hualaweiiiiiiiiii macam mana boleh lebih aku tak pasti, sudahnya dah jadi 11 balas 9 dulang pulak. hadapkan jelah, dah memang niat nak buat hantaran. just proceed jer sudah.

kita minum duluuuuuuu

Masa yang aku ambik untuk membeli kesemua barang2 hantaran ni adalah dalam masa 3 minggu. nehi nehiiiiii aku taklah shopping setiap hari sampai 3 minggu tapi setiap weekend dalam masa 3 minggu ni jadual aku just cari barang hantaran jer. nak cari barang aku senanggggggggg jer tapi nak cari barang shrek agak hazab sikit, tu yang ambik masa sampai 3 minggu. habis semua mall dalam kee elllll ni we olsss masuk, tak jugak berkenannya. ni baru beli barang hantaran...belum lagi sentuh pasal gubahan hantaran pulak.

skang tea break pulak...sempat makan kek jer, tu pun bila terasa lapar tahap dewa



antara barang yang akan menjadi sebahagian hantaran we olssss

3 comments:

Mimy Hamid said...

ALQURAN tu cam sama ngan kita weeeeeeeeeeee...tak sabo nk tgk hantaran korang lee

Eri-chan said...

hadoiiiiiiiiiiii gile cerewet laki kau ann...

Ann Ishak said...

mimy - memang pun, masa ari tu lagi dah perasan kih kih kihhhhhhh

anis - malas dah aku nak layan, ikutkan jer, banyak bunyi boleh gaduh balikkkkkk