Friday, December 24, 2010

Sapa kata kereta buatan Malaysia tak kuat!!!

Kalau dah jadi tetap jadi jugak kan...ko tak boleh nak berhentikan masa cam tu je.

Ni semuanya berlaku masa aku nak bayar tol dekat exit Tapah, gara2 smart tag tertinggal dekat Seremban. nak pusing ambik memang dah tak kuasa lagi so kita pakat jalan je minggu depan baru ambik smart tag tu, susah payah jugak bila takda benda alah tu. biasanya senang je masa dekat tol, tak perlulah nak Q panjang. tapi ni bukan gara2 aku tak bawak smart tag tapi memang dah nak kena agaknya.

Masa tengah tunggu turn nak buat bayaran tu memang dekat belakang takda kereta lain pun. so dengan aman damainya menunggu ni tetiba pummmmmm opocot mak kau melompat. rerupanya my car kena langgar da. shrek memang dah berapilah dalam kereta tuh, siap membebel. yelah kan macam mana ko boleh langgar kereta yang berhenti dak bayar tol nih. memang kuat dowhhhhhhhhhh wa cakap lu hentakan dia, nasib tak dekat dengan kereta depan. tak kalu memang belakang depan wa kena derrrrr.

Tak boleh jadi ni, dan2 tu jugak berhenti dekat tepi...nasib masa tu memang dekat lane tepi sekali. bila keluar kereta, mangaiiiiiiiiiiii unser yang hentam rupanya. dah terbayanglah mesti kemek jugak bumper keta aku ni, tapi alhamdulillah sesangat nan ada sopeknya pun. bumper kereta aku berada dalam keadaan selamat, check onet pun boleh bukak takde kesan calar pun, dalam bonet pun takde kesan apa2...segalnya memang dah check masa tu jugak. memang selamat takda apa2 masalah pun. tapi dukacita dimaklumkan, bumper unser tu patah dua okay...memang wajib tukar baru je. takda jadi hal lah coz memang cina tu yang mengaku salah sebab langgar kereta yang sedang Q untuk bayar tol kan.

Unser tu memang kereta agak baru ye, plat kereta KL lagi. tu pasal aku boleh agak kereta tu baru tapi kenapa condition nya macam tu sekali. adakah quality toyota sekarang ni makin menjunam. apa pun aku bangga walaupun pakai kereta buatan tempatan tapi quality nya di tahap yang membanggakan.

Entry ni memang takda gambo ye, coz kejadian berlaku dalam masa yang singkat. lagi pun tak kuasa aku nak mengambil gambo tetengah panas tepi highway nih wehhhhhhh.

2 comments:

Eri-chan said...

weh ko eksiden bile weh? unser patah bumper depan aku pelik gak ni? diorang guna besi buruk ke buat skrg ni? hehehehe

Ann Ishak said...

entah lah...aku pun pelik jugak
tapi yang pasti memang bumper depan patah, alhamdulillah kereta aku takde apa2