Tuesday, October 30, 2012

My Homemade Nasi Goreng Planta Cina

Malam ni dah plan for dinner ke uolsss...?!! maybe ada yang dah siap bahan2 nak masak pun kan. takpelah pada yang dah ada plan, just proceed as schedule ye tapi pada yang belum idea nak masak apa untuk malam ni, apa kata malam ni kita main goreng2 simple je. ala buat nasi goreng cina, senang mudah dan sedap.
 
Goreng telur dan hancurkan, kemudian ketepikan. panaskan planta, tumiskan bawang putih sehingga naik bau. kemudian masukkan hot dog yang dipotong bulat dan sayur campur. selepas itu masukkan nasi dan gaul rata. akhir sekali perasakan dengan garam. untuk nak mengelakkan rasa bosan nak makan sebab tak pedas, boleh letakkan hirisan cili padi di dalam nasi goreng ni dan saya masukkan sekali dried cranberry beserta telur yang dah digoreng tadi. kacau mesra dan bolehlah dihidangkan.
 
Nak makan nanti hati2 tau, jangan sampai tergigit cili pulak. mau mengelabah mencari air gamaknya.

2 comments:

Mizz ErMa said...

alahai..lapar pulak rasa bila tengok nasi goreng cina k.ann nie..hehehe

Ann Ishak said...

Mizz Erma - pegi makan ye :)