Thursday, November 20, 2014

Oats...

Sekarang ni macam femes emes la pulak pasal overnights oats, tengok masing2 buat macam2 gaya kaler rupa. ada tu yang sampai letak macam2 bahan dengan erti kata lain nak menampakkannya result kaler yang paling menawan gitu. tapi kena ingat ye, oats adalah baik untuk badan tapi jangan la keterujaan pada bahan2 tambahan yang tak berapa diperlukan dalam badan pun nak letak sama bagi nak nampak impak cantik tu. nanti dari sarapan berkhasiat tapi akhirnya dapat kesan yang lain pulak.

Ini saya punya versi overnight oats, guna oats (Quaker oats coz nak habiskan stock yang sedia ada), soya, shake protein, protein powder and organic dried kismis dan cranberry....definitely no sugar la. lepas tu lantak la nak telan lagu mana kan. untuk saya yang memang pemakan oats tiada masalah tapi pada yang tak berapa suka tu memang saya akui agak berjuang jugak nak makan oats ni. uolssss boleh olah resepi oats ni ikut kesukaan masing2, jangan bataskan diri untuk mencuba sesuatu yang baru dan sedap kan.

Jangan ikut sangat versi saya tu, memang takde rasa sangat. kalau nak sedap boleh tambah honey or any other sweet  thing yang uolsss suka. fresh fruits, nuts pun cantik jugak tu (*_*)v

10 comments:

anis abdullah said...

Aku makan oats dalam nasi. Tu je lalu. Oats segera tekak tak mau. Biskut oats layan gak.

AnneRaini said...

oat lembik2 gini mmg tak bape lalu nak telan...kalo beli oats selalunye lepas setahun pun ada lagi..haha

Tihara said...

saya ni jenis yang boleh telan biskut oat je
oat lembik is tak boleh
slow sangat nak menelan haha ^_^

Khai♥Rin : anies said...

kira lbh rupa je la ye ;-)

Aujinz said...

Saya bedal jer oat kosong pon... minda kena tabah, jangan layan sangat tekak.. kekeke

nusha fasha said...

Sggh jumaat ya kak..

::EIDA:: said...

ida pun skrg tgh amalkan oats ni. boleh jenguk resepi ida. kot2 boleh tmbh idea hehehehhee

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam ann,
tu laaaaaaaaaa
iols ni memang bkan pemakan oats ka nestum ka
nak cuba tapi tak leh tertelan dek anak tekak he3

Asmin Fahmi said...

Makanan sihat ni.

Salam perkenalan. Jemput singgah blog saya http://alamwellness.blogspot.com

Julia Johari said...

Ala belum beli oats lg...byk kali dh baca versi overnight oats heheh tp sendiri lom mencuba