Tuesday, August 23, 2016

100 Plus Outranner and Broga Hill

Run event yang dah lama tapi tak masuk dalam entry lagi, lama da ni. 

100 Plus Outrunner 2015
24 January 2015
Dataran Putrajaya
Distance: 12km
Duration: 01:34:27

Giloz slow saya lari waktu ni dengan stamina tak firm dengan badan pun tak fit lagi. Yes, ini di awal2 ambang untuk nak memulakan my half marathon tapi sangat kecewa bila 12km pun ambik masa lama macam ni. Seyes memang kecewa tapi berkat training setiap hari + long run training every weekend dengan pacer, alhamdulillah sekarang pace dah bertambah bagus dan boleh up lagi ikut kemampuan. Semuanya dilakukan ikut kemahuan, dah memang minat lari...badan ni boleh demam kalau tak berlari :p

Awal pagi Ahad sebelum subuh dah keluar rumah. Sebelah malam sebelum tu dah sediakan segala kelangkapan yang nak dibawa sekali, head lamp pun semua dah tukar battery baru dan berfungsi seperti biasa. Demi untuk melihat matahari terbit, perlukan bangun awal, keluar rumah awal dan memulakan pendakian awal pagi sebelum subuh lagi. Ok, untuk kesekian kalinya saya mendaki lagi Bukit Broga...dah tak tau ini kali ke berapa. Banyak kali dah kekdahnya. 

Gambar pemandangan di atas itu adalah sekitar 630am, masih gelap lagi. Gigih menunggu sampai waktu matahari terbit tapi sayang masa tulah my phone out off battery. Tapi tak mengapa, pengalaman tu bukan untuk di kongsi tapi untuk dihayati sebagai muhasabah diri sendiri. Semoga sentiasa ingat bahawa diri ini adalah terlalu kerdil untuk dibandingkan dengan kekuasaan Allah SWT.

6 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

crita lama tp leh wat kngn kan kak..

anis abdullah said...

Nak masuk 2017 dah weii..anyway bukit2 dah lama tak panjat..pancit.

dear anies said...

cantik medalnya

chaiyok chaiyok

By TwentyTwo said...

kalau sy mmg xlah sampai ni..hmm salute kat akak

fiza linolie said...

Huhu... Tabik lah kat awak. Fiza memang tak bolehla nak ikut. Mesti ada saja yang menghalang.

Cho Zila said...

bestnyer.... nak ikuttttt. .. broga hill antara list yang akak nak pergi sangat... dah lama tak hiking rasanya brogatu bolehler lagi...
tahniah... memang rajin layan benda2 yang menyihatkan yer.. teruskan usaha...