Tuesday, February 7, 2017

Last weekend

Assalammualaikum semua...

Activity weekend lepas, lepak di rumah saja. Semenjak umur dah bertambah banyak ni saya memang suka habiskan masa di rumah sahaja. Malas dah nak fikir jalan sana sini. Sometime nak pegi shopping mall pun maleh. Bagus jugak perasaan macam ni sebenarnya, selain dari jimat belanja...boleh jugak rehatkan diri sepenuhnya. Masa inilah saya nak lenjan menonton movie drama yang sepanjang 5 hari tak tengok, kadang2 tu rasa macam rugi je langan Astro...dengan HypeTV pun tak tertengok. Tapi kalau tak ada nanti 'mati kutu' pulak tak tau nak buat apa dekat rumah. Kadang terasa diri ni tak pasti lagi antara KEINGINAN dengan KEPERLUAN 😃

Sabtu lepas tak masak, saya order pizza saja. Suami ada meeting dari tengah hari sampai ke petang, almost magrib baru sampai rumah. Pizza pilihan adalah Domino's Pizza. Dah lama tak makan pizza, boleh habis satu dulang tu saya makan sorang 😄 nikmat bebenor rasanya. Ambik yang under promotion, 2 Pizza Deals - regular with 1 side order. 

Another 1 dulang pizza tu saya tinggalkan untuk suami pulak for his dinner.

Untuk side order, normally saya akan order BreadStix. Memang saya sangat suka stix ni sebab mengenyangkan, sosnya pun sedap. Makanya ini menjadi menu breakfast di pagi Ahad. Sekali hadap habis, kenyang tahan sampai ke petang 😅

5 comments:

LYAfrina said...

Ye lah kan… kdg2 hujung minggu spend sepenuh masa kt rumah lg best kan.. Santai-santai kat rumah je.. Lya pom gitulah, kdg2 pergi jln dekat2.. Kdg2 mmg berehat kt rumah je.. Tp ada ank kecil ni, camner pom kna kluar skejap la.. Xnak bg dia bosan.. hehe

IQ = Iez Qis said...

sama la macam IQ, hujung mggu lpas xprgi mana duit dan tenaga, masa dihabiskan dengan mengadap korea...haha!

Sue Bee said...

Pon sama jugak, nak jalan gi shopping mall pun dah malas kecuali dah terdesak sangat cari baju baru ke apa. Lebih suka duk lepak kat rumah bila hujung minggu dan hari2 biasa..hihihii

dear anies said...

sy dok umah je main game hahahaha lapar keluar pastu smbg main game balik hahahah tu je laa keje di hari mggu

hainom OKje said...

Lama tak order Domino. Jadi teringin pulak bila tengok Domino Ann ni lah.
Ambik flavour apa tu Ann...