Sunday, June 18, 2017

23rd Ramadhan - Weekend akhir

Assalammualaikum semua...

Hari minggu akhir di bulan Ramadhan, weekend minggu depan kita dah berhari raya inshaAllah. Saya tak ke mana2, ganti tidur saja...oh best nya dapat tido lepas subuh, nikmat tu tak boleh nak kabo macam mana rasanya. Hari bekerja jangan harap dapat nikmat tido macam ni, dari sabur siaran langsung sampai malam berjaga, itu yang lepas berbuka mata tu dah mula kuyu semacam je 😁

Dalam 12pm baru bangun, terus start kemas2 rumah...bateri dah charge full katanya. Bersihlah sikit sawang2 di syiling, habuk2 di dinding, debu2 di lantai...nak raya ni rumah kena bersih sama walaupun takde impian pun nak buat open house 😂

Berbuka tadi pun yang simple2 saja, goreng ikan, panaskan kari ayam frozen, kek pisang dengan teh o panas. Lepas solat magrib terus kemas2 dapur, dah takdenya nak makan apa2 lagi kecuali minum air putih saja. 

kudapan sambil menonton tv

peneman setia setiap kali saya bersihkan rumah

Selain dari kek pisang, ada chocolate cake jugak dalam ais gobok tu, suami dok perabih sambil layan ragbi. Chocolate cake saja beli sebab kami memang suka ada manisan macam ni di rumah.  

2 comments:

Eraz Fadli said...

Salam kenal.. Dan Salam Ramadhan.. :)

----
ERAZ FADLI | Bagi Hadiah Raya Aidilfitri 2017

http://www.erazfadli.com/2017/06/eraz-fadli-bagi-hadiah-raya-aidilfitri.html

Warisan Petani said...

Ramadhan Kareem