Tuesday, September 26, 2017

My Buddies Run 2017

Assalammuaikum semua...

Dated: 20th August 2017
Venue: MAEPS Serdang
Time: 5.30am
Categories: 21km, 10km, 5km 

Run event in August, cukup sebulan selepas last run...also at MAEPS jugak. Race kit collect dekat tempat yang sama dengan event sehari sebelum event day. Larian ni more to bersempena dengan 60th Nasional Day celebration yang lebih kurang seminggu selepas itu. 

On event day, keluar rumah seawal 430am sebab suami nak cari port parking bawah pokok. Setiap kali ada run sebelah pagi, suami akan terus sambung tido bila dah drop off saya. Dia akan tunggu sampai saya habis lari. Sometimes kalau dia tersedar awal, pegilah light breakfast dulu sambil2 menunggu. This time takde masalah lagi nak mencari drop bag counter bagai sebab dah familiar dengan kawasan sekeliling 😌

This time i just ❤ the route so much. From MAEPS a head to UPM, lari dalam kawasan UPM yang new route for me. Saya memang fav lari tempat yang berlainan dari sebelumnya sebab cepat boring kalau asyik ikut route yang sama je. The hill, perh very the killing endurance but still manage to run without stop and final laps masuk semula ke MAEPS. Cuma this time saya tak sempat nak pegi toilet sebelum gun off, queue nak masuk toilet pun...puffff mintak nyawa panjangnya. 

So as result, i terpaksa tahan nak kencing walaupun tak berapa critical masa tu tapi yang sadis sekali i run without drink any water sepanjang 21km. 1st time in my running life, i boleh bertahan lari sejauh 21km without any drink sebab takut kalau minum surely i akan terkencing dalam seluar. For men boleh la pancut tepi2 semak tu kan, kalau pempuan like hakak ni ko ngase 👊. Masa ni macam nak komen je dekat organizer, please sediakan protable toilet at water station tapi bila dah sampai finish line...rasa nak kencing pun hilang 😃

Official result as above (30 ranking in category, 406 ranking as overall), selepas berhempas pulak berlari tanpa minum air sejauh 21km 😎

6 comments:

dear anies said...

apa2 pun event, bab toilet selalu jd masalah.... x cukup tandas, air tak ada.... adushhh sabar je laa ann...

Cho Zila said...

alamak... kesiannyer..
anyway.. sungguh berinspirasi membacanya..
akakni 5kmpun mengah... dan megah dapat tamatkan...

Aiezza Sue said...

:D..paham perasaan tu, penah tahan kencing sambil berlari...err, jogging pusing tasik je la tapi pon

wahida said...

rajinnya u sis..tp mmg sekarang ramai i perasan amalkan gaya hidup sihat mcm ni kan...

gud job!!

fasha said...

serious teringin nak join event cmni tapi belum dapat lagi

hainom OKje said...

Tahniah ye Ann...kagum dgn awak yg suka masuk lari lari mcm ni. Pi Mekah dah tak payah training dah ni hihi