Skip to main content

My Buddies Run 2017

Assalammuaikum semua...

Dated: 20th August 2017
Venue: MAEPS Serdang
Time: 5.30am
Categories: 21km, 10km, 5km 

Run event in August, cukup sebulan selepas last run...also at MAEPS jugak. Race kit collect dekat tempat yang sama dengan event sehari sebelum event day. Larian ni more to bersempena dengan 60th Nasional Day celebration yang lebih kurang seminggu selepas itu. 

On event day, keluar rumah seawal 430am sebab suami nak cari port parking bawah pokok. Setiap kali ada run sebelah pagi, suami akan terus sambung tido bila dah drop off saya. Dia akan tunggu sampai saya habis lari. Sometimes kalau dia tersedar awal, pegilah light breakfast dulu sambil2 menunggu. This time takde masalah lagi nak mencari drop bag counter bagai sebab dah familiar dengan kawasan sekeliling 😌

This time i just ❤ the route so much. From MAEPS a head to UPM, lari dalam kawasan UPM yang new route for me. Saya memang fav lari tempat yang berlainan dari sebelumnya sebab cepat boring kalau asyik ikut route yang sama je. The hill, perh very the killing endurance but still manage to run without stop and final laps masuk semula ke MAEPS. Cuma this time saya tak sempat nak pegi toilet sebelum gun off, queue nak masuk toilet pun...puffff mintak nyawa panjangnya. 

So as result, i terpaksa tahan nak kencing walaupun tak berapa critical masa tu tapi yang sadis sekali i run without drink any water sepanjang 21km. 1st time in my running life, i boleh bertahan lari sejauh 21km without any drink sebab takut kalau minum surely i akan terkencing dalam seluar. For men boleh la pancut tepi2 semak tu kan, kalau pempuan like hakak ni ko ngase 👊. Masa ni macam nak komen je dekat organizer, please sediakan protable toilet at water station tapi bila dah sampai finish line...rasa nak kencing pun hilang 😃

Official result as above (30 ranking in category, 406 ranking as overall), selepas berhempas pulak berlari tanpa minum air sejauh 21km 😎

Comments

dear anies said…
apa2 pun event, bab toilet selalu jd masalah.... x cukup tandas, air tak ada.... adushhh sabar je laa ann...
Cho Zila said…
alamak... kesiannyer..
anyway.. sungguh berinspirasi membacanya..
akakni 5kmpun mengah... dan megah dapat tamatkan...
Aiezza Sue said…
:D..paham perasaan tu, penah tahan kencing sambil berlari...err, jogging pusing tasik je la tapi pon
wahida said…
rajinnya u sis..tp mmg sekarang ramai i perasan amalkan gaya hidup sihat mcm ni kan...

gud job!!
fasha said…
serious teringin nak join event cmni tapi belum dapat lagi
hainom OKje said…
Tahniah ye Ann...kagum dgn awak yg suka masuk lari lari mcm ni. Pi Mekah dah tak payah training dah ni hihi

Popular posts from this blog

Selsun Blue - Dandruff Treatment Shampoo

Kalau ada sapa2 yang mempunyai masalah dandruff dan rambut gugur macam saya, meh saya nak promote ini shampoo yang bagus untuk masalah2 seperti tu...Selsun Blue. dah macam2 jenis jenama shampoo dok balun sebelum ni tapi tak jugak berjaya menyelesaikan masalah kronik saya ni. street ko bila tengok ada je rambut gugur dekat lantai rumah setiap hari. kot buatnya gugur sehelai tumbuh 10 helai okay jugak kan tapi sebaliknya yang berlaku. mencuba dan terus mencuba segala jenis shampoo sehinggalah saya bertemu dengan Selsun Blue ni. 
Shampoo ni boleh didapati di Watson dan Guardian dengan harga yang agak boleh tahan la mahalnya. saya dulu berkira2 jugak nak  beli, dah la mahal buatnya tak sesuai tak ke membazir kan. takkan pulak nak mandikan kucing saya guna shampoo ni, tak patut tak patut. botol shampoo ni pun tak besar sangat ye, 200ml je.
Apa yang membuatkan saya suka sangat dengan shampoo ni, of course pada baunya yang wangi. saya memang suka shampoo yang ada unsur bau medicated ni. dan ya…

21st Century untuk daily supplement

Dari dulu lagi saya dah biasakan diri untuk mengambil supplement untuk badan cuma masa dulu2 tu selalu jugak derhakanya. alasan yang biasa sangat saya gunakan, TERLUPA nak makan. biasanya sebotol supplement tu akan makan masa yang lama untuk habis, biasanya 1/2 tahun kot. begitulah liatnya dulu2 bila masa nak makan supplement. 
Tapi tidak kini, selepas umur menginjak 3 series badan dah terasa kekurangan dari segenap sisi...supplement adalah amat penting. plus saya kini active bermarathon sana sini, berjalan sana sini, berzumba sana sini, berbootcamp sana sini...adalah amat penting untuk diri saya mengambil supplement tambahan untuk memperbaiki segala tisu2 yang rosak setiap kali badan melalukan activity yang berat. the best supplement yang biasa saya ambil adalah 21st Century, sangat berkesan untuk diri sendiri.

Am consume to this vitamins, Lecithin 1200mg, Spectrum Multivitamins & Minerals dan Maxi Cal. mudah je, dekat mana2 Watson, Guardian or any pharmacy ada jual. 

SPECTRUM MULT…

Hukum suami keluar malam

Nikah - persoalan yang diambik bulat2 (tidak ada ubah walau sedikit faktanya) dari buku ANDA BERTANYA USTAZ AZHAR IDRUS MENJAWAB BERKENAAN PERMASALAHAN SEMASA ...soalan ini berada di muka surat 93-94 dengan niat ingin berkongsi ilmu sesama kita.
Soalan
Kawan saya baru berkahwin. Suaminya suka keluar lewat malam bersama kawan-kawannya. Suaminya keluar jam 2 pagi dan pulang jam 5 pagi.
Apabila kawan saya melarang suaminya, mereka bergaduh dan suaminya berkata, "Semoga malaikat melaknat engkau." Adakah si isteri dianggap menderhaka kerana melarang suami keluar malam? Adakah perbuatan si isteri itu dilaknat Allah?
Jawapan
Suami berhak keluar rumah bila-bila masa sahaja beliau mahu dan tidak wajib suami menuruti kemahuan isterinya supaya berada di dalam rumah sahaja.
Namun, dalam rumah tangga Islam, isteri adalah penasihat. Apabila isteri melihat suatu yang tidak baik, maka tanggungjawab si isteri menasihati ataupun menegur suaminya dengan cara yang baik.
Bagi suami pula, jangan…