Skip to main content

Shawarma vs teh arab

Assalammualaikum semua....

Ape menu lunch ari ni. dapat kebab (shawarma) sedap jugak ni. Kalau dekat area office saya ni, kebab dekat Ampang Park tu sedap jugak, lagi satu dekat tepi parking area G Tower tapi sekarang ni macam dah lama pulak tak nampak 😌

Dinner planned last weekend, sebenarnya lebih pada nak minum teh arab sajo tapi takkan nak minum je kan...baik order makanan jugak. Sekarang ni suami dah mula menjaga pemakanan dia, tak jadi pemangsa lagi dah. Jangan la makan ala tak habis lepas tu mintak dia habiskan, memang dia tak layan. Sebagai langkah selamat 2 ketul orang ni dah mula order makanan yang portion kecik2 je. Kalau andai kata makanan tu portion besar, order satu and sharing is caring gitu 😁 macam gambo atas tu, semuanya share bersama.

Cuma kebab ni saja den makan sorang, takat besar ni mampu je nak makan habis ye dak. Kalau nak share macam kedek sikit la kot 😂

Cuaca petang ni dah nak mula mendung berarak gelap. Harapnya cuaca tak end up seperti gambo di atas... 😨

Comments

dear anies said…
kat sini dah hujan ann lebat plak tu
Azura Aziz said…
sedapnya kebab. lama pulak tak makan hehe..

nanti Qekra cuba compile gambar sedondon Adam dan Zhafran dr kecik smpai besar haha #gigihmama
Anis Azalea said…
Dah tak ingat kebab mana yg sedap
sedap nampak kebab tu. gabung kan pulak dengan teh. memang sedap lah kan
sedap tu makan time sejuk-sejuk cuacanya.. nyam


Jom ambil tahu apa petua terbaik untuk merawat keputihan di kalangan wanita
Maria Firdz said…
Dah lama juga tak makan kebab...
Nina Mads said…
lama xsinggah sini. bw sorang2 hehe. Penang pun asal petang hujan lebat. jgn la banjir pulak. portion kalau byk baik kongsi xhbis mkn sorg
Nampak mcm sedap je teh arab tu Ann?.
Kat kedai2 arab Aussie ni tak de pulak teh arab bersusu yg sedap mcm tu. Yg ada teh kosong bubuh cengkih, pudina. Bahana tak byk pilihan.. minum je le. Haha.
sedapnya teh tu !! pekat !!
Raydah said…
bila lapa ni semua nmpk sedap

hi jmput la join n meriahkan segmen GA kt sini

http://www.raydahalhabsyi.com/2017/11/comeback-giveaway-by-raydah-alhabsyi.html

Popular posts from this blog

Selsun Blue - Dandruff Treatment Shampoo

Kalau ada sapa2 yang mempunyai masalah dandruff dan rambut gugur macam saya, meh saya nak promote ini shampoo yang bagus untuk masalah2 seperti tu...Selsun Blue. dah macam2 jenis jenama shampoo dok balun sebelum ni tapi tak jugak berjaya menyelesaikan masalah kronik saya ni. street ko bila tengok ada je rambut gugur dekat lantai rumah setiap hari. kot buatnya gugur sehelai tumbuh 10 helai okay jugak kan tapi sebaliknya yang berlaku. mencuba dan terus mencuba segala jenis shampoo sehinggalah saya bertemu dengan Selsun Blue ni. 
Shampoo ni boleh didapati di Watson dan Guardian dengan harga yang agak boleh tahan la mahalnya. saya dulu berkira2 jugak nak  beli, dah la mahal buatnya tak sesuai tak ke membazir kan. takkan pulak nak mandikan kucing saya guna shampoo ni, tak patut tak patut. botol shampoo ni pun tak besar sangat ye, 200ml je.
Apa yang membuatkan saya suka sangat dengan shampoo ni, of course pada baunya yang wangi. saya memang suka shampoo yang ada unsur bau medicated ni. dan ya…

21st Century untuk daily supplement

Dari dulu lagi saya dah biasakan diri untuk mengambil supplement untuk badan cuma masa dulu2 tu selalu jugak derhakanya. alasan yang biasa sangat saya gunakan, TERLUPA nak makan. biasanya sebotol supplement tu akan makan masa yang lama untuk habis, biasanya 1/2 tahun kot. begitulah liatnya dulu2 bila masa nak makan supplement. 
Tapi tidak kini, selepas umur menginjak 3 series badan dah terasa kekurangan dari segenap sisi...supplement adalah amat penting. plus saya kini active bermarathon sana sini, berjalan sana sini, berzumba sana sini, berbootcamp sana sini...adalah amat penting untuk diri saya mengambil supplement tambahan untuk memperbaiki segala tisu2 yang rosak setiap kali badan melalukan activity yang berat. the best supplement yang biasa saya ambil adalah 21st Century, sangat berkesan untuk diri sendiri.

Am consume to this vitamins, Lecithin 1200mg, Spectrum Multivitamins & Minerals dan Maxi Cal. mudah je, dekat mana2 Watson, Guardian or any pharmacy ada jual. 

SPECTRUM MULT…

Hukum suami keluar malam

Nikah - persoalan yang diambik bulat2 (tidak ada ubah walau sedikit faktanya) dari buku ANDA BERTANYA USTAZ AZHAR IDRUS MENJAWAB BERKENAAN PERMASALAHAN SEMASA ...soalan ini berada di muka surat 93-94 dengan niat ingin berkongsi ilmu sesama kita.
Soalan
Kawan saya baru berkahwin. Suaminya suka keluar lewat malam bersama kawan-kawannya. Suaminya keluar jam 2 pagi dan pulang jam 5 pagi.
Apabila kawan saya melarang suaminya, mereka bergaduh dan suaminya berkata, "Semoga malaikat melaknat engkau." Adakah si isteri dianggap menderhaka kerana melarang suami keluar malam? Adakah perbuatan si isteri itu dilaknat Allah?
Jawapan
Suami berhak keluar rumah bila-bila masa sahaja beliau mahu dan tidak wajib suami menuruti kemahuan isterinya supaya berada di dalam rumah sahaja.
Namun, dalam rumah tangga Islam, isteri adalah penasihat. Apabila isteri melihat suatu yang tidak baik, maka tanggungjawab si isteri menasihati ataupun menegur suaminya dengan cara yang baik.
Bagi suami pula, jangan…